fbpx

Az IKEA célkitűzései a környezetvédelemért

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 14.

A svéd lakberendezési vállalat a napokban jelentette be főbb, fenntarthatósággal kapcsolatos vállalásait:

Az IKEA összes termékét az új, körkörös gazdaság (egyszeri fogyasztás helyett többszöri használatra tervezett) előírásainak megfelelően fogja fejleszteni, hogy 2030-ra kizárólag megújuló és újrahasznosított anyagokból készített termékeket értékesítsen. Kevesebb alkatrész, egyszerűbb össze- és szétszerelhetőség: A svéd lakberendezési vállalat jelenleg azon dolgozik, hogy könnyebbé tegye az emberek számára, hogy a termékeket hazavigyék, azokat hosszú ideig használják, ugyanakkor tovább is tudják majd adni őket, ha megválnának tőlük.

Nincs több egyszer használatos műanyag: az IKEA kínálata 2020-tól semmilyen egyszer használatos műanyag terméket nem tartalmaz, valamint nem használják majd azokat a dolgozói kantinban, sem az áruházi éttermekben.

Az áruházlánc továbbá csökkenteni kívánja az üvegházhatású gázok kibocsátását és csökkenteni az IKEA teljes ökológiai lábnyomát átlagosan 70 százalékkal egy-egy termék előállítása esetén, így kevesebb vizet, energiát és vegyszert szükséges használni.

Továbbá 2025-re célul tűzték ki, hogy az IKEA házhozszállítása zéró károsanyag kibocsátású legyen és minden IKEA piacon elérhetővé váljanak az otthoni napelem megoldások.