fbpx

Csomagolás és technológia

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 31.

„A csomagolás elengedhetetlen, de költséges része a termelésnek, nem megfelelő beállításokkal akár szűk keresztmetszete is lehet.”

Műszaki-informatikai szolgáltató központ – áll a GeriSoft Stúdió Kft. logo alatt, de mit takar ez az összeállítás? Ezt kérdezem a cég ügyvezetőjétől, Ábrahám Pétertől.

– Összetett a dolog, mikor 1998 végén belecsöppentem a csomagolástechnika világába, már aktív programozói múlttal rendelkeztem, ezután folyamatosan képeztem magam mind műszaki, mind informatikai vonalon. Ma is részt veszek az IT fejlesztésekben és a csomagolástechnikai projektekben is. Szervizes felel a csomagoló gépekért, IT-ágon pedig alvállalkozó csapattal dolgozunk. Van 3D nyomtatással foglalkozó kollégánk is, aki a modellezést végzi.

Akkor a GeriSoft Stúdió nem klasszikus csomagolástechnikai szerviz?

– Ez a fő szolgáltatási terület, de nem kizárólagos. Ezen belül is a minőségi szervizre fókuszálunk. Több hazai és külföldi cég szerződött partnerei vagyunk.

Így kerül képbe az áttekercselő gépek forgalmazása?

– Igen, évekkel ezelőtt kerültem kapcsolatba a Class Engineering céggel, akik az egyik legjobb ár-érték–arányú fólia-áttekercselőgépet gyártják. A gépek rendkívül megbízhatóak, kis karbantartási igényűek, és 24/7 terhelhetők. Mind forgalmazói, mind garanciális szakszerviz besorolással rendelkezünk.

Hogyan kapcsolódik ide az informatika? Gondolom, nem csak a cégek weboldalairól van szó?

– Valóban nem, bár több csomagolástechnikai cég honlapját készítettük már el, mivel tudják, mi értjük, amit kérnek. Ennél többről van szó: olyan egyedi fejlesztésekről, mint a fólia számítás portálunk (https://folia-szamitas.hu), melyen fólia-felhasználáshoz kapcsolódó kalkulátorok között böngészhetünk. Ezen a portálon érhető el a saját fejlesztésünk, a fólia-előnyújtó egység teszter eszköz adatfeldolgozó része is. Vagy beszélhetünk az egyedi CRM rendszerünkről, mely minden partnerünk számára elérhető online.

Saját fejlesztés? Egy új eszköz?

– Természetesen. Innovációs törekvéseink mindig voltak, nem a tömeget követjük. Kifejlesztettünk egy mérőeszközt, ami felszerelhető bármilyen stretchfóliázó gépre, akár 20 éves forgókaros gépre is, és az előnyújtással kapcsolatos adatokat méri, tárolja, illetve BlueTooth-kapcsolaton továbbítja egy számítógép részére, ahol kielemezhető a teljes csomagolási ciklus, vagy több mérés összehasonlítható. Ilyen technológia a legújabb gépeken is csak nyomokban érhető el. Az eszköz felszerelhető néhány mérés idejére, vagy állandó használatra, a fólia-felhasználás nyomon követhető a gép megállítása nélkül!

Miért fontos ez a funkció?

– A csomagolás elengedhetetlen, de költséges része a termelésnek, nem megfelelő beállításokkal akár szűk keresztmetszete is lehet. A pontos mérési eredmények, és azok körültekintő kiértékelése segíthet, hogy a hibák, pl. fóliaszakadás ne akassza meg a folyamatot, ne okozzon felesleges környezetterhelést és többletkiadást.

További információk: https://gerisoft.hu