fbpx

A Kuehne + Nagel a Toyota mellett döntött

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 30.

A Kuehne+Nagel új, 25 országot kiszolgáló, 23 000 négyzetméteres elosztóközpontjának felszereléséhez a Toyota Material Handling anyagmozgatási és raktározási lehetőségeit választotta. Alkalmazási terület: vízszintes irányú szállítás, rakatolás, árucikkek mozgatása. Targoncák: 36 gép, köztük Toyota BT Vector VCE150 szűkfolyosós targonca, Toyota BT Optio OME100H és OME100M komissiózó targonca, Toyota BT Refl ex RRE140 tolóoszlopos targonca, valamint Toyota BT Levio LWE200 elektromos palettázó targonca, hagyományos Toyota-polcrendszer. Teljes körűség, megbízhatóság és jövőorientált megoldások jellemzik a megbízható polc- és flottamegoldást.

Teljes körű megoldás az új elosztóközpontban

A Tenneco Inc. által októberben megvásárolt, járműalkatrészek gyártásával foglalkozó Federal-Mogul Motorparts egy Kelet-Európában kialakítandó, 25 ország ellátását végző elosztóközpont létrehozása mellett döntött, amelyhez a világ élvonalába tartozó logisztikai szolgáltató, a Kuehne + Nagel segítségét tervezte igénybe venni. Rövid idő alatt kellett felépíteni egy 23 000 négyzetméteres logisztikai központot. A Kuehne + Nagel első feladata volt egy olyan megfelelő raktárházi partnert kiválasztani, amely egyszerre kínál raklaptárolási, raklapmozgatási és anyagmozgatási berendezéseket, illetve rendszereket is. A Toyota Material Handling mellett döntöttek, mert a cég mellett szólt teljes körű raklaptárolási rendszereket, valamint anyagmozgató gépeket felvonultató megoldása, valamint tekintélyes szakértelme. „Tapasztalt targoncakezelőkkel dolgozunk, és véleményük szerint a Toyota az eddig legjobban teljesítő márka” – hangsúlyozta a Toyota páratlan előnyeit Laczkó Péter, a Kuehne + Nagel Ltd. és a Federal-Mogul Motorparts projektvezetője.

Az igazán megbízható partner

„A Toyota már a projekt indulásától kezdve igazán megbízható partnerhez híven segített bennünket. A kitűzött célok elérése érdekében közös munkára, rugalmasságra és kemény erőfeszítésekre volt szükség. Az együttműködés magas szintjét jól példázza, hogy a padlózat kialakítása során előfordultak technikai nehézségek, azonban mi mindig bíztunk a Toyotában, hiszen tudtuk, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon, kompromisszumok és félmegoldások nélkül fogja megoldani a feladatot. A projekt tulajdonképpen a professzionális logisztikai szolgáltatások első komoly megmérettetésének is tekinthető, amely során folyamatosan szükség volt a Toyota szakembereinek magas szintű, pontos és kitartó munkájára” – összegezte a Toyotával való együttműködés részleteit Laczkó Péter projektvezető.

Jövő a jelenben

„Az áruterítés világát jellemző állandó változások miatt rugalmas megoldásokra van szükség. Számunka az volt talán a legfigyelemreméltóbb, hogy a Toyota szakemberei a polcrendszerekre és a különféle anyagmozgatási berendezésekre tett ajánlatuk kialakítása során már most figyelembe vették a jövőbeni bővítés lehetőségét, hogy a rendszert a későbbiekben könnyen lehessen alakítani és formálni. Toyota járműflottánk a megfelelő oktatás elvégzése után biztonságosan és könnyen üzemeltethető, ami azért is fontos, mert egyre nehezebb a munkaerőpiacon tapasztalt targoncavezetőket találni” – foglalta össze a rendszer alkalmazásának előnyeit Páli Romeo, a Kühne + Nagel Ltd logisztikai vezetője.

www.toyota-forklifts.hu