fbpx

Okoscsarnok épül a környezettudatos logisztikai parkban

Írta: Csomor Zsolt - 2023 november 27.

Az Európa-szerte legmodernebb raktárberuházásairól ismert belga-magyar WLP (WeertsLogistics Park) és RaktárAD 2023-ban Vecsésen indította el harmadik magyarországi projektjét. A cégcsoport környezettudatos logisztikai parkjában az eddigi legnagyobb területet elfoglaló ügyfél a kanadai székhelyű Magna International Incorporation. Az autóalkatrészbeszállító ideális partnerre talált a WLP-RaktárAD csoportban.

Az épület remélhetőleg a jövő év elejére elkészül

A WLP mintegy 40 000 m2-en épít logisztikai- és gyártóüzemet a Magna számára, a legszigorúbb követelményrendszerek mellett. A beruházás kiváló logisztikai lokációjú, Budapest XVIII. kerületével és Gyállal közvetlenül határos Vecsésen, az M0-ás autópálya 37. számú kihajtója mellett található ipari parkban. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtér mindössze 11 perc távolságra található.

épület szerkezet daru traktor tartálykocsi
Képek forrása: WLP

A WLP a munkálatok első lépését humuszdomb építésére fordítja, amely megóvja az építkezéssel járó zaj- és porterhelésétől a lakosságot. A fejlesztés a Magna követelményrendszere szerint készül: a gyár semmiféle környezetre ártalmas anyag feldolgozásával nem foglalkozik majd, így sem a rétegvizeket, sem a levegőt nem érheti szennyezés.

Jövő év elejére remélhetőleg az épület elkészül. Azonban a kezdetben nem volt garantált a projekt sikere, ugyanis a tavaly év végi más befektetések miatt szűkös volt az idő. A Magna International Inc. több mint 50 millió eurót fektet az új létesítménybe. A vecsési beruházás kulcsfontosságú gyártókapacitással látja el a régió növekvő járműipari igényeit. 2024 márciusában kívánjuk telepíteni az első berendezéseiket, és már 2025 végén megkezdjük a kiszolgálást. Továbbá, szeretnénk a legjobb munka- és karrierlehetőséget kínálni a helyieknek” – hangsúlyozta Lerouge Gauthier, a Magna International Inc. Alelnöke.

Képek forrása: WLP

A belga – magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező RaktárAD és Weerts Logistics Park (WLP) vecsési beruházása november 8-án következő fázisba lépett. Ekkor került sor az építkezés legmagasabb pontjának felavatására, az úgynevezett Bokrétaavató ünnepségre.