fbpx

Bemutatkozott a Credobus Inovell 13+

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 17.

Új, magyar fejlesztésű, s alacsony szén-dioxid-kibocsátású autóbusszal bővíti kínálatát a Kravtex-Kühne Csoport: a többfunkciós autóbusz családjának új generációját, a Credobus Inovell 13 + típust a zsámbéki Busexpón mutatta be a cég.

Az új típus tömege legalább 1500 kilogrammal alacsonyabb az összes ismert európai gyártó azonos kategóriájú termékénél, ennek köszönhetően 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, s mintegy 8 és fél tonnával kevesebb az éves szén-dioxid-kibocsátása. A típus koncepciója összhangban áll az Európai Parlament nehézgépjárművek átlagos szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről szóló legújabb döntésével, ami értelmében az új teherautók és buszok által kibocsátható szén-dioxid mennyiségét 2025-re 15, 2030-ra pedig 30 százalékkal kell leszorítani a 2019-es szinthez képest.

A buszt több mint 15 féle biztonsági rendszerrel felszerelt, köztük radartechnológiás vészfékasszisztenssel, ami szükség esetén automatikus vészfékezésre is képes. A biztonsági rendszerek miatt a busz nemcsak a helyközi, hanem a távolsági és különjáratokra, köztük iskolások szállítására is alkalmas, olvasható az MTI hírében. A jármű alkatrészeinek többsége magyar termék, a vételárához viszonyítva csupán 20-25 százalék az import részarány.