fbpx

Elektromos városi kisautó akár 300 km hatótávval

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 17.

A Uniti svéd start-up cég bejelentette, hogy jövőre forgalomba állhatnak az elektromos városi modelljei. A gyártó célja egy mindenki számára elérhető zöld modell gyártása volt.

Az elektromos városi kisautót Angliában fejlesztették és tervezték, a gyártósorról is a szigetországban gördülhet le. A Uniti One-t 3 üléssel szerelték fel: a sofőr ülése középen található, hátul pedig két utas fér el. A modell két akkumulátorcsomaggal – egy 12 kWh-s, valamint egy 24 kWh-s verzióval – érhető el. A kisebb teljesítményű akkumulátor 150, míg a nagyobb 300 km megtételére is képes egyetlen töltéssel. Maximális sebessége 120 km/h, 0-ról 60 km/h-ra pedig 10 másodperc alatt gyorsul fel.

A www.uniti.earth oldalon már meg is rendelhető a futurisztikus kinézetű kisautó, melynek piaci ára 23 500 dollár, azaz átszámítva közel 7 millió forint. Az első szállítmányok Angliában és Svédországban várhatók 2020 közepén. A cég bejelentése szerint pedig további piacokon is szeretnének terjeszkedni, olvasható az autopro.hu oldalon.

 

Forrás (képek, szöveg): Uniti