fbpx

Applikáció segíti a szabad e-töltő megtalálását

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 23.

Innovatív, európai szinten is élvonalbeli, ügyfélbarát megoldással várja az elektromos autóval rendelkező ügyfeleit az E.ON új mobilalkalmazása, a drivE.ON.

Az E.ON folyamatosan törekszik arra, hogy fejlessze a fenntartható energiaforrásokat és technológiákat. Az energiacég eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a jövő közlekedését megújító okos és fenntartható megoldásokat széles körben biztosítsa mindenki számára, ezzel is megalapozva a jövő energiavilágát. A legfontosabb szempont a fejlesztéseik során, hogy az ügyfeleknek olyan felhasználói élményt nyújtsanak, amely számukra kiemelt értéket képez.

Most újabb hatalmas nagy lépést tett előre a cég, hiszen április 20-tól az elektromos töltői az eddig megszokott manuális működtetés helyett a drivE.ON mobil applikáción keresztül használhatóak az ügyfelek számára. Ezzel a kényelmi szolgáltatással elkerülhető a felesleges várakozási idő a töltőpontnál, illetve tervezhetővé válik a töltés.

Az ügyfelek kényelmét és a töltés tervezhetőségét részletes térképeskereső is segíti, ami nem csak az E.ON, hanem a többi szolgáltató töltőit is mutatja részletes információval a csatlakozó típusáról és a foglaltsági állapotról egyaránt, olvasható az okosipar.hu cikkében. Az alkalmazás értesítést küld a kiválasztott töltőpont foglaltságának megszűnéséről is. Az előzetesen lefoglalt töltőponton beállítható, hogy várhatóan mennyi ideig tart a töltés, ezáltal más felhasználók számára is tervezhetővé válik az adott töltőpont igénybevételének lehetősége. A töltés során folyamatosan figyelemmel kísérhető az idő és a leadott energiamennyiség is. Nem kell izgulni akkor sem, ha pár perc késéssel tud csak a felhasználó a töltőhöz érni.