fbpx

Új technológia védhet a ponyvametszőktől

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 23.

A WABCO és a Sioen Industries olyan megoldást hozott létre, ami védelmet nyújthat a ponyvametszőktől. A „Detector” egy intelligens ponyva és egy flottakezelő rendszer kombinációja.

A ponyvametszés komoly probléma Európában. A tolvajok az éjszaka leple alatt támadnak, leggyakrabban a rosszul megvilágított és nem őrzött parkolóhelyeken.

A Wabco és a Sioen, a belga védőruházat-gyártó közösen hozták létre a „Detector” technológiát, hogy megakadályozzák a rakományok lopását az úgynevezett függönyök mögül. Az „intelligens” többrétegű ponyvába a vezetékeket a Wabco TX-Trailerguard flottakezelő rendszerrel kombinálva építették be, olvasható a Trans.INFO oldalán. Amennyiben a ponyva megsérül, automatikus riasztás szólal meg.

A riasztás a teherautón kívül és a kabinban is megszólal, valamint a rendszer a TX-CONNECT rendszeren keresztül információkat küld a flottakezelőnek is. A „Detector”-t a Wabco információi szerint már letesztelték. A megoldás első felhasználója a belga Soncotra szállítmányozási cég.