fbpx

LOGISTRA best practice: Lenyűgöző logisztikai innovációk 2022

Írta: - 2022 november 14. -Hirdetés

A „LOGISTRA best practice: Innovations 2022″ online szavazás keretében ismét kiválasztásra kerültek a logisztika világának figyelemre méltó termékei és megoldásai. Az olvasók szavazatai alapján a Jungheinrich elektromos targoncái meggyőző elsőbbséget értek el az anyagmozgató gépek kategóriájában.

targonca

Innovatív segítők: a Jungheinrich elektromos targoncái az első helyen végeztek

A müncheni székhelyű LOGISTRA logisztikai szaklap kétévente nyolc különböző kategóriában 24 kiemelkedő terméket és szolgáltatást mutat be olvasóinak a logisztikai iparág műszaki, vállalkozói és szellemi innovációjának elismeréseként. Az aktuális megatrendekkel – a digitalizációval, az e-kereskedelemmel és az elektromobilitással – összhangban a 2022-es év változatos megoldásokat kínált, a targoncáktól és a különböző felszereltségektől kezdve, a navigációs és közlekedésbiztonsági ágazatok termékeiig, amelyekre az olvasók idén május és augusztus között online adhatták le szavazatukat.

Melyek a legizgalmasabb innovációk a logisztikában? Hogyan érhetnek el a szállításért és az intralogisztikáért felelősök olyan hatékonyságnövekedést és megtakarítási lehetőségeket, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak?  A LOGISTRA ezeket a kérdéseket vizsgálta a felmérés során.

Az elmúlt hetekben és hónapokban a szerkesztőség számára kiemelkedtek azok a jelöltek, akiket a mindennapi munkájuk során különösen érdemes volt megemlíteni. Az újdonságérték mellett a döntés szempontjából a gyakorlatiasság is fontos szerepet játszott: minden jelöltnek jelenleg vagy a belátható jövőben elérhetőnek kell lennie a piacon.

A versenytárs Linde és a Still gépeivel versenyeztek a Jungheinrich 2-es és 3-as sorozatú elektromos villástargoncái az anyagmozgató gépek kategóriájában, és teljesítményükkel, valamint sokoldalúságukkal meggyőzték a résztvevőket. A kompakt targoncák nem csak fordulékonyak és robusztusok, hanem magas szintű biztonságot, kifinomult ergonómiát és intuitív kezelhetőséget is kínálnak. A legkülönbözőbb alkalmazási területeken a logisztikai feladatok széles skálájára alkalmasak, és akár két tonnát is könnyedén szállítanak nyolc méteres magasságban. Mindemellett a legmagasabb szintű hatékonysággal működnek. A maximális hatékonysághoz minimális energiafogyasztás társul.

A jövőbeni hatékonyságnövelés és megtakarítási lehetőségek szempontjából is az EFG targoncák valódi értéket jelentenek minden raktár számára. A rendkívül gyors töltési idővel rendelkező, legkorszerűbb lítiumion-technológiának köszönhetően a három- és négytámaszú targoncák a hektikus raktári mindennapok során mindig csúcsteljesítményt nyújtanak – méghozzá fenntartható módon.

targonca

Energiahatékony elektromos targoncák

A Jungheinrich megújította elektromos villástargoncáinak 2-es és 3-as sorozatát. A targoncákat a hidraulika, a biztonság és a szoftver tekintetében optimalizálták. A két sorozat összesen tizenkét targoncamodellt foglal magában. A három- és négytámaszú változatban kapható targoncák teherbírása 1300-tól 2000 kilogrammig terjed, és akár 7 métert is eléri emelési magasságuk. Maximális sebességük 17 km/h. Az újítással a targoncák hidraulikai teljesítménye 20 százalékkal megnövekedett. Az EFG 320 referenciatargonca mostantól óránként akár öt tonnával többet tud kezelni. A Jungheinrich a frissítéssel a biztonságot is növelni kívánta. Az új vezérlőszoftver mostantól folyamatosan felügyeli a menet-, munka-, hidraulika- és kormányfunkciókat. Emellett az olyan segédrendszerek, mint az automatikus rögzítőfék, a nagyobb biztonságot hivatottak szolgálni.

szerző: www.jungheinrich.hu