fbpx

Egyre több kkv választja a többször használható törlőkendőt

Írta: Csomor Zsolt - 2022 november 14.

A hulladékok kezelésére számtalan jogszabály létezik, amelyek betartása komoly kihívást jelent a kis- és középvállalatok (kkv-k) számára, ugyanis minden törvény és rendelkezés folyamatos nyomon követése egyáltalán nem könnyű feladat. Az EU hulladékokra vonatkozó irányelve szabályozza, hogy pontosan mi is értendő „többszöri felhasználáson”, és az irányelv betartását a nemzeti hatóságok ellenőrzik. Az ipari törlőkendő használatával kapcsolatban ezért egyre több kkv épít a német Mewa textilszolgáltató vállalat szakértelmére.

A körforgásban lévő kendő nem minősül hulladéknak

A törlőkendők használatának fontos előnye, hogy akár ötvenszer is használhatók, és a szennyes kendőket környezetkímélő módszerrel mossa ki a Mewa. Amíg a kendők a körforgásos rendszeren belül vannak, addig a hulladékokról szóló EU-szabályozás értelmében nem minősülnek hulladéknak.

kuka tárolóedény ember
A törlőkendők tárolásához és szállításához szükséges biztonsági edényeket a teljes körű szolgáltatási rendszerében biztosítja a Mewa

„Ügyfeleinknek minden pillanatban rendelkezésére áll a megfelelő mennyiségű és minőségű törlőkendő, így jóval kevesebb hulladék keletkezik, és takarékoskodunk az értékes erőforrásokkal. A törlőkendők tárolásához és szállításához szükséges biztonsági edényeket pedig a szolgáltatás keretében biztosítjuk számukra” – mondta Horváth László, a magyarországi Mewa ügyvezetője.

A Mewa számára a fenntarthatóság elvének betartása a kiemelt vállalati alapelvek közé tartozik. A természeti erőforrásokkal történő takarékoskodás a környezeti stratégia részeként prioritással rendelkezik. A Mewa teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatása több mint száz éve épít már a hosszú életű termékek, az energiahatékonyság, a víz optimális felhasználása, a környezetbarát mosószerek és a rövid szállítási úttal rendelkező helyi beszállítók alkalmazásának elveire.

A bérbeadáson alapuló rendszert már a hulladékmennyiség csökkentése miatt is megéri használni, nem beszélve a vízzel való takarékoskodásról, amelyet a többször használható textilkendők jelentenek – olvasható a Mewa közleményében.

törlőkendő ruha
A Mewa teljes körű szolgáltatási rendszerében többféle minőségű törlőkendőt lehet igénybe venni (Képek forrása: Mewa)

A kkv-k körében különösen kedvelt lehetőség, hogy a törlőkendőket használatuk előtt tesztelhetik. Igény esetén a Mewa-nál biológiai úton lebomló tisztítószerekkel működő környezetbarát mosóasztalokat és olajfelfogó szőnyegeket is lehet bérelni. Ezek karbantartása és környezetbarát tisztítása szintén beletartozik a teljes körű szolgáltatásba.