fbpx

Új ügyvezető a DAF-nál

Írta: Csomor Zsolt - 2019 július 26.

Kiss Dávid, a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója átadta posztját Szentpáli-Gavallér Péternek, aki az elmúlt két évben a PACCAR cégcsoport ausztráliai leányvállalatánál ért el szép sikereket. Kiss Dávid a PACCAR Parts Europe értékesítési igazgatójaként folytatja pályafutását.

Kiss Dávid 2006-ban gyakornokként helyezkedett el a DAF Hungary Kft.-nél, majd egyre nagyobb felelősségi körökkel járó pozíciókat töltött be a PACCAR cégcsoporton belül Magyarországon, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban is. Hazánkba 2016. július 1-jén tért vissza, amikor kinevezték a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatójának.

Habár Kiss Dávid távozik jelenlegi pozíciójából, nem kell búcsúznia a vállalattól és az ügyfelektől, ugyanis a cégcsoporton belül folytatja a pályafutását: visszatér a PACCAR alkatrészes üzletágához, és a PACCAR Parts Europe értékesítési igazgatójaként folytatja munkáját.

Szentpáli-Gavallér Péter a gépjármű-finanszírozás területén dolgozott több nagy magyarországi pénzintézetnél, mielőtt a 2009-es gazdasági válság idején Ausztráliába költözött: Melbure-ben üzletviteli tanulmányokat folytatott, majd a BMW Australia Finance vállalatnál helyezkedett el konzultánsként. Később régióvezetőként több kategóriában is az Év Kereskedője címet szerezte meg csapatával.

Később Szentpáli-Gavallér Pétert megkereste a PACCAR cégcsoport, és mivel kifejezetten érdeklődött a tehergépkocsi-iparág iránt, 2017-ben már a PACCAR Financial Australia értékesítési vezetőjeként folytatta pályafutását. Egy évvel később csapatával több mint duplájára növelte a cég forgalmát rekordévet zárva. Idén tavasszal a PACCAR amerikai központja megkereste azzal az ajánlattal, hogy kineveznék a DAF Hungary Kft. és a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatójának. Szentpáli-Gavallér Pétert számára ez vonzó lehetőséget jelentett arra, hogy családjával visszaköltözzön Magyarországra, és a külföldön szerzett tapasztalataimat itthon kamatoztassa, ezért örömmel elfogadta a felkérést.

Az új ügyvezető fontosnak tartja, hogy minél jobb kapcsolatot alakítsanak ki ügyfeleikkel, s folyamatosan figyeli a jövőben, hogyan tudják az üzleti tevékenységüket még jobban támogatni. Célja, hogy még tökéletesebb járműveket kínálhassunk ügyfeleik részére, és segítsék üzleti fejlődésüket testreszabott szolgáltatásaikkal.