fbpx

Újrahasznosítási kisokos a Nestlétől

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 30.

Az Európai Unió 2025-re az összes csomagolási hulladék 65 százalékát szeretné újra feldolgozni, a műanyag palackok negyedét pedig újrahasznosított alapanyagból gyártaná. De vajon mit tehet egy átlagember, hogy elérhessük ezeket a fontos célokat?

A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Nestlé Újrahasznosítási Kisokost készített a HUMUSZ Szövetség szakmai támogatásával, mely gyakorlati tanácsokat ad a felelős hulladékgyűjtéshez.

Az anyagok állandó körforgásában semmi nem vész el, csak átalakul és újrahasználódik: ez segít megóvni bolygónk természetes erőforrásait. Ez csak úgy lehetséges, ha nemcsak csökkentjük a hulladék mennyiségét, hanem hasznosítjuk a maradékot is, azaz elősegítjük a rendelkezésre álló termékek és anyagok minél többszöri (újra) felhasználhatóságát.

Több más élelmiszeripari céghez hasonlóan a Nestlé is csatlakozott ahhoz a törekvéshez, hogy 2025-re minden csomagolását újrafeldolgozhatóvá vagy újrafelhasználhatóvá tegye. A vállalat az alternatív csomagolási megoldások fejlesztése mellett azon dolgozik, hogy biztosítsa a hulladékmentes jövőt a következő nemzedékek számára. Ennek érdekében a partnereikkel és a lakossággal együttműködve szeretnék gyakorlati tanácsokkal is segíteni a felelős hulladékgyűjtést.

Biztos jól tudod, hogy melyik hulladék hova való? Kattints a Nestlé Újrahasznosítás Kisokosáért!