fbpx

Felavatta legújabb gyárát a Krones

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 06.

A németországi székhelyű Krones Csoport tavaly indította útjára Debrecenben nagyszabású zöldmezős beruházását, aminek eredményeként egy 40000 négyzetméteres gyártócsarnok és egy 3900 négyzetméteres irodaház valósult meg.

Családi vállalkozásból vált piacvezető nagyvállalattá

A Krones Csoport debreceni gyárának hivatalos megnyitóján elhangzott, hogy a Krones világszerte jól ismert a folyamat-, töltés- és csomagolástechnológia területén: ital- és folyékony élelmiszeripari termékeket előállító üzemek számára tervez, fejleszt és állít elő a teljes termelési értékláncot lefedő gépeket és komplett gépsorokat.

A cégcsoport az egyedi gyártógépektől az információs technológiai megoldásokon és gyártervezésen át a logisztikai rendszerekig minden igényt kielégítő üzleti és technológiai megoldásokkal szolgál. A vállalatra jellemző ügyfélcentrikus szemlélet, valamint a világszínvonalú technológiai megoldások tették a Krones-t családi vállalkozásból nemzetközileg elismert, piacvezető nagyvállalattá.

A cég sikeres termékportfóliójához hozzájárul a 90 leányvállalat és értékesítőközpont színvonalas munkája is. 190 ország vevői használják elégedetten a Krones-termékeket, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a világon minden negyedik, Európában pedig minden második palack Krones-géppel készül.


Az alapkőletétel után mindössze egy évvel felavathatták a Krones debreceni gyárát

Több száz munkahelyet teremt a Krones Debrecenben

A gyáravató ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter köszönetét fejezte ki a Krones vezetésének a bizalomért, hogy új gyárüzemükhöz hazánkat választották. A Magyarország és Németország közötti kereskedelmi forgalom 2018-ban 54 milliárd eurót tett ki, ami 2019. év első félévében már 29 milliárd eurót ért el, és 6 ezer német vállalat 300 ezer munkavállalónak biztosít munkahelyet hazánkban.

A most avatott üzem több száz új munkahelyet teremt Debrecenben és a régióban. Ralf Goldbrunner, a Krones AG igazgatótanácsának képviselője elmondta, hogy a helyszín megválasztásánál olyan fontos szempontok alapján döntöttek, mint a kiváló infrastruktúra és logisztika, valamint a magasan képzett szakemberek.

A cég közel 70 évvel ezelőtt kezdte működését címkegyártógépek készítésével. A megtett út során számos kihívás várt rájuk, de a tudatos fejlődés útjára lépve mára tevékenységük messze túlmutat az egyszerű gépgyártáson.

A Krones AG világvezető technológiai gyártó vállalat, éves szinten 14,8 ezer tonna rozsdamentes acélt dolgoz fel, a neutraublingi raktárban pedig több mint 170 ezer alkatrész áll a gyártás rendelkezésére.

Mindössze egy év alatt felépült a Krones legújabb gyáregysége

A tudatosságnak, szorgalomnak, kitartásnak, a német precizitásnak és persze a magyar kreativitásnak is köszönhető, hogy az alapkőletétel után egy évvel átadhatták Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városában a Krones legújabb gyártóegységét. A vállalat büszke arra, hogy munkatársainak olyan életpályamodellt képes biztosítani, ami hosszútávon kiszámítható és biztonságos jövőképet ad. A Krones a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre, valamint a társadalom iránti felelősségvállalásra, hangsúlyozta Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezetője.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően az érdeklődők megtekinthették a modern, s rendkívül korszerű üzemet, ahol hamarosan megkezdődik a folyamatos gyártás.


Az ünnepélyes szalagátvágást követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is megtekintette a korszerű üzemet