fbpx

Debrecenben épít új logisztikai központot a BHS Trans

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 június 17.

Tízezer négyzetméter alapterületű új logisztikai raktárközpont épül Debrecenben. Alapkövét Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és a beruházó képviseletében Blága Zsolt, a BHS Trans senior logisztikai igazgatója helyezte el ünnepélyes keretek között. A debreceni raktár egy hét és félmilliárd forintos összköltségű beruházás része, amelyhez 3,4 milliárd forint támogatást nyújtott a magyar állam. A megvalósuló logisztikai raktár 2021 elején kezdi meg működését, a beruházássorozat százhatvanöt új munkahelyet teremt.

 

 

A 2011-ben alapított BHS Trans az elmúlt évek során Magyarország meghatározó logisztikai vállalatává nőtte ki magát. Partnerei között hazánk vezető gyártóvállalatai, kereskedelmi láncok szerepelnek, és jelen van a nemzetközi piacon is. Egyik meghatározó stratégiai partere a HELL ENERGY Magyarország Kft., melynek teljes disztribúcióját végzi Magyarországtól kezdve Cipruson át Indiáig.

A logisztikai vállalat eszközparkja is nagyon szerteágazó, hiszen a furgonon túl az emelőhátfalas hűtős tehergépkocsik és a 40 tonnás ponyvás kamionok egyaránt megtalálhatók. Így a legkisebb csomagok szállításától kezdve a legspeciálisabb termékek eljuttatását is tudja vállalni, a világ bármely részére.

 

Magas minőségű kiszolgálás

A BHS Trans jelenleg négy magyarországi telephellyel rendelkezik: Dunakeszin, Pécsen, Székesfehérváron és Szikszón. A vállalat vezetése kezdetektől fogva mindennél fontosabbnak tartja, hogy partnereit megfelelő minőségben tudja kiszolgálni. Ezért is döntött még 2018-ban a hálózat bővítéséről.  Az idén épülő négy új telephelynek köszönhetően hamarosan 150 km-es távolságon belül tudja kiszolgálni partnereit az ország bármely pontján. Az ország nyugati felében Keszthelyen és Pécsen, a keleti országrészben két megyeszékhelyen, Debrecenben és Szegeden épül telephely. A legnagyobb alapterületű a debreceni, közel 10.000 négyzetméteres raktár lesz, amelynek egy része alkalmas lesz hűtött termékek tárolására is.

– A magyar gazdaság lelkét a magyar tulajdonban lévő vállalatok adják – mondta el Szijjártó Péter a debreceni déli ipari övezetben, ahol elhelyezték a BHS Trans Kft. új logisztikai központjának alapkövét. – A kormány a munkahelyteremtő beruházásokat, a beruházó vállalatokat támogatja. – A BHS Trans összesen 7,6 milliárd forintos, munkahelyteremtő logisztikai beruházását a kormány 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

 

Új munkahelyek

– Példaértékűnek tartjuk Debrecen fejlődését, és örülünk, hogy ennek mi is részesei lehetünk a jövőben. Biztosak vagyunk benne, hogy azzal a minőségi logisztikai szolgáltatással, amelyet a beruházás segítségével nyújtani tudunk, üzleti partnereink exportképességéhez is hozzájárulhatunk. mondta el az ünnepélyes eseményen Blága Zsolt, a BHS Trans senior logisztikai igazgatója.

A BHS Trans beruházása új munkahelyeket is teremt – mintegy 165 fő számára biztosít majd megélhetést.

  Ez egy száz százalékig magyar sikertörténet, amely megmutatja, hogyan lehet felépíteni egy eredményes magyar nagyvállalatot. Ehhez a sikertörténethez kapcsolódik Debrecen városa is. A város és az ország megerősödve kerül ki a járvány időszakából. Jó látni, hogy nemcsak a politikusok, hanem a gazdasági élet szereplői is hisznek a magyar gazdaságban.  – mondta el Dr. Papp László, Debrecen polgármestere az új logisztikai központ alapkőletételén.