fbpx

TIMOCOM fuvarpiaci barométer

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 06.

Németország szállítóvállalatai kevesebb megrendelést teljesítettek 2019 harmadik negyedévében az előző évhez képest: a belföldi német tehergépjármű-szállítás 12%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. Az év közepéig azonban az első európai Smart Logistics System-ben regisztrált fuvarkereslet konjunkturális hanyatlása megállt. Erről a TIMOCOM informatikai vállalat számolt be a 2019. év harmadik negyedévét vizsgáló, fuvarpiaci barométer alapján végzett elemzésében. – Ugyanakkor 2019 januárja óta a fuvarbörze összes szállítási ajánlatát jelző szám az év folyamán stabilizálódott az árufuvarozási piacon. A piac az előző évi szint 94%-án mozog – mondta Tilman Fecke, a TIMOCOM üzleti elemzője.

A spanyolországi termésveszteségek és a bizonytalan politikai helyzet az exportra is fékező hatást gyakorol. Az Egyesült Királyság estében a TIMOCOM fuvarpiaci barométere a Brexit-vita nyomán kialakult nagy piaci bizonytalanságot tükrözi vissza. Az EU-országokból Nagy-Britanniába irányuló fuvarajánlatok száma 56%-kal esett vissza az év első két negyedévében, jelenleg viszont ismét több árut szállítanak a szigetországba.

10 éves a TIMOCOM Fuvarpiaci barométere

A TIMOCOM informatikai vállalat 2009 óta elemzi a fuvarpiaci barométerrel az Okos logisztikai rendszerébe integrált fuvarozási és raktérajánlati Smart Appokban megjelenő kereslet és kínálat alakulását. Naponta több mint 130 ezer felhasználó mintegy 750 ezer nemzetközi fuvar- és raktérajánlatot generál. A rendszer intelligens, biztonságos és egyszerű megoldásokkal segíti a TIMOCOM több mint 43 ezer ügyfelét logisztikai céljaik elérésében.

TIMOCOM