fbpx

Még és még: növekedést várnak a hullámkartoniparban

Írta: Kohout Zoltán - 2020 február 18.

262-ről 339,9 milliárdra nőhet a hullámkartonipar forgalma a következő 5 évben! A hatalmas növekedés mögött világgazdasági és kereskedelmi folyamatok mellett az állami szabályozások, a fenntarthatósági törekvések, valamint az egyéni fogyasztói preferenciák is kulcsszerepet játszhatnak.

Preferáljuk

A most kedvező gazdasági viszonyok mellett ösztönzően hat a hullámkartoniparra, hogy szakadatlanul bővül az e-kereskedelem. Összességében több nemzetközi vállalat mozdul a hullámkarton felé: a papíralapú csomagolásokat a fenntarthatóság miatt már a fogyasztók több mint fele preferálja. A hullámkarton emellett a könnyen elkészíthető és egészséges feldolgozott élelmiszerek piacán is tarol: kiválóan beválik fagyasztott áruk tárolására/védelmére, óv a nedvességtől, frissen tartja a terméket szállítás alatt.

Zöld és költséghatékony

A hullámkartonipar az elmúlt években is hatalmas növekedésen ment keresztül, és ez csak a kezdet volt. A környezetvédelem soha nem volt annyira fontos, mint most, ezért állami, vállalati és fogyasztói szinten is mindent meg kell tennünk azért, hogy a környezetet kímélő megoldásokat találjunk. A hullámkarton előretörése egyértelműen segíti ennek megvalósulását. Az iparág növekedésének hátterében áll az is, hogy a vállalatoknak nem kell kompromisszumot kötniük a zöldebb jövő érdekében: a hullámkarton nemcsak környezetbarát anyag, de rendkívül költséghatékony is – kommentálta a hírt Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője