Kisebb karbonlábnyommal az étteremben is

A fogyasztók egyre nyitottabbak az innovatív és fenntartható megoldásokra a higiénia terén is, így az ilyen megoldások alkalmazása hozzájárulhat a vendéglátó- és szállodaipari szolgáltatók versenyképességének növeléséhez amellett, hogy ezek jelentős költség-megtakarítást is eredményeznek számukra.

A Tork szalvétaadagolók új generációját tesztelhettük működés közben a 2020. évi Sirha kiállítás nyitónapján. A bemutatón részt vett Sípos Norbert, a Tork HORECA nagykövete, a Lajvér Bisztró és a Horog Étterem & Delicatesse konyhafőnöke.

A Tork Xpressnap Fit® adagolói kisméretű, illetve független étteremláncoknak, bároknak, fagyizóknak vagy kávézóknak jönnek jól, hisz laponkénti adagolásukkal kevesebb hulladékot termelnek.

A Fastfold típusú szalvétákkal összehasonlítva ezek nemcsak több vendéget szolgálnak ki két utántöltés között, de a raktárban is 30%-kal kisebb helyet foglalnak el. A fejlesztők arra is figyeltek, hogy a szalvéta gyűjtőcsomagolása cukornádból készüljön, az adagoló pedig kevesebb, mint a felére csökkentse a használat nélkül eldobott szalvéták mennyiségét. Ezek a tényezők tovább erősítik a TORK fenntarthatósági törekvéseit.

A szalvéta adagolója tartós, könnyen tisztítható anyagokból készült, így könnyebben és olcsóbban tisztítható. A kifogyásjelző pedig folyamatosan jelzi az adagoló töltöttségi szintjét, így vevőinknek nem kell szalvétáért könyörögni. És ráadásként az adagoló személyre szabható panelét reklámfelületként használva akár termékünket is népszerűsíthetjük.

fenntartható higiénia karbon környezetvédelem vendéglátóipar