fbpx

A MEWA megvásárolta biztonsági tárolóedényei gyártóját

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 17.

A Magyarországon elsősorban teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatásairól ismert német MEWA Textil-Service nemrégiben megvásárolta az RS Kunststoff GmbH műanyagfeldolgozót, amely a MEWA csoport száz százalékos leányvállalata lett.

 

Változatlan formában zajlik a tevékenység

A két céget több mint húsz éve szoros üzleti kapcsolat köti össze: az RS Kunststoff állítja elő a MEWA szolgáltatási rendszerének egyik alapelemét képező SaCon® biztonsági tárolóedényeket, amelyekből Hanauban évente több mint 100.000 darabot gyártanak. A légmentesen záródó, gurítható konténerekben szállítják ki, és ezekben is tárolják az üzemekben használt ipari törlőkendőket.

 

mewa biztonsági tárolóedény
Az RS Kunststoff évente több mint 100.000 SaCon® konténert gyárt a MEWA számára (Kép forrása: MEWA)

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az RS Kunststoff megszerzésével nemcsak egy megbízható, régi üzleti partner, hanem a műanyag-ágazat egyik leginnovatívabb cége is a MEWA csoporthoz tartozik” – mondta Bernhard Niklewitz, a MEWA csoport igazgatóságának elnöke. A vállalatot továbbra is az eddigi ügyvezetők – Reinhard Schütz, Björn Roß és Ralf Roß – vezetik, és a tevékenység változatlan formában folyik majd tovább. A MEWA mind a 70 dolgozót átveszi.

 

mewa biztonsági tárolóedény
(Kép forrása: MEWA)

 

„Vállalkozóként felelősséggel tartozunk a nálunk dolgozó emberekért, és a nemzetközi porondon tevékenykedő MEWA csoport keretében hosszú távon tudjuk számukra biztosítani munkahelyüket” – fejtette ki Reinhard Schütz ügyvezető.

A német Hessen tartományban található Hanauban működő RS Kunststoff elsősorban a fröccsöntési és formapréselési eljárásokkal készülő, innovatív, bonyolult műanyag eszközök gyártásának területén tevékenykedő vállalkozás – olvasható a MEWA közleményében.