fbpx

Tovább bővít a környezettudatos ingatlanfejlesztő

Írta: Csomor Zsolt - 2023 március 11.

Az alig több mint két éve alapított környezettudatos HelloParks Alsónémediben megkezdi legújabb ipari ingatlanberuházását. A vállalat egy 60 000 m2-es csarnok építését tervezi a területen, amely a legszigorúbb fenntarthatósági követelmények szerint készül. A beruházás eredményeként a HelloParks több mint 1 millió m2 raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik.

Szigorú fenntarthatósági szabvány szerint épül

Budapest déli alpiacán kezd újabb csarnoképítésbe a fenntartható megaparkokat fejlesztő HelloParks. A Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő ezúttal Alsónémediben, az M0 és M5 autópályák találkozásához és a BILK konténerterminálhoz közel, egy 135 000 m2-es területen kezd hamarosan építkezésbe.

épület tábla villámhárító
Képek forrása: HelloParks

A várhatóan 2024 második negyedévében elkészülő, Big Box típusú épület a vállalat eddigi legnagyobb projektje lesz, amely összesen 60 000 m2-en lesz képes rugalmasan kiszolgálni a bérlők igényeit. A fejlesztés révén a HelloParks Fót, Maglód és Páty után egy újabb kulcsfontosságú lokációjában lesz jelen ipari ingatlanokkal, így a vállalat már minden irányból lefedi a főváros környékét – olvasható az ipari ingatlanfejlesztő közleményében.

A HelloParks beruházásai során elsődleges figyelmet kap a környezetvédelem és az energiahatékonyság. Ennek jegyében már az új épület is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategória legszigorúbb, Outstanding minősítésének eléréséhez szükséges kritériumok, illetve az EU Taxonómia elvárásai szerint készül majd, mint a vállalat összes újonnan épülő csarnoka. Magyarországon ipari épületet ilyen követelmények szerint jelenleg csak a HelloParks épít.

raktár rámpa kamion tehergépkocsi pótkocsi autó kerékpár kerékpártároló
A HelloParks Fót alig néhány hónap alatt teljesen megtelt bérlőkkel

A magyar tulajdonú ipari ingatlanfejlesztő 2021-ben kezdett nagyívű építkezésekbe három helyszínen, ahol már mintegy 140 000 négyzetméternyi ingatlan kivitelezését fejezte be, de jelenleg is közel 130 000 négyzetméternyi csarnok építésén dolgozik, ami az Alsónémediben tervezett csarnok építésének megkezdésekor további 60.000 négyzetméterrel bővül.