fbpx

Iskolapadból a fürdőkádba – RAVAK ismeretek a fiataloknak

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 17.

3600 négyzetméteres raktár, 500 négyzetméteres bemutatóterem és 1100 négyzetméteren irodák – a RAVAK Hungary Kft. új logisztikai és szakemberképző központjának paraméterei. A kistarcsai komplexum 2,5 milliárd forintból épült.

 

Vajányi László cégvezető kiemelte

Az új létesítményben képzési központ is helyet kapott, a lakberendezési- és termékismereti oktatásokon kívül, gyakorlati képzéseket is tartanak szakembereknek, szakiskolás diákoknak, hogy termékeiket megfelelő szakértelemmel telepítsék a háztartásokba, szállodai és sportlétesítményekbe.

A fürdőszoba-felszereléseket gyártó vállalat az 1,8 ha területen megépült központ létesítésével egyidőben 16 új munkahelyet hozott létre, 58-ra növelve a munkatársak létszámát.

 

Ravak
A komplexum képzési centrumként is fog működni, RAVAK technológiával ismertetik meg a fiatalokat (Fotó: RAVAK katalógus)

A cég tervei között szerepel a fiatal generációk képzése is

Számukra olyan programokat terveznek, amelyekkel a szakiskolákban elsajátított ismereteiket egészíthetik ki a diákok, a tudástranszfer tárgyát képezi majd a gyártónál alkalmazott műszaki és innovatív ismeretek is.

 

A RAVAK Hungary Kft. a cseh RAVAK Rt. leányvállalata

1999-ben kezdte el működését, meghatározó szerepet tölt be a magyar fürdőszobai berendezések és kiegészítők piacán. Az öntött műmárvány zuhanytálcák és mosdók Magyarországon, Szegeden készülnek. A fürdőszobabútorok, illetve kerámia termékek a lengyelországi gyáregységből érkeznek Magyarországra. A zuhanykabinok, kádak, pedig csehországi gyáregységek kerülnek legyártásra.

A cég 2020. évi árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot, a magyarországi közvetlen beruházásaik értéke elérte a 6 milliárd forintot.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc