fbpx

Kutató, modell, anya – és műanyagruhákat varr (videó)

Írta: Kohout Zoltán - 2020 március 05.

Óriási ovációval zárult a FLXO SYMP 2020, amelyet egy divatbemutató is színesített, ahol csomagolóanyagból készült ruhákkal mutatták meg a csomagolási lehetőségek széles tárházának egy újabb, kreatív szeletét.

Meglepetésmodellek

A flexo szimpózium második napján a gép sokoldalúságát, a Nincs lehetetlen!-t hivatott szemléltetni az a divatbemutató jelleggel összeállított show, melyen az alkotók (Siposné Szabó Mária és Dr. Tóth Zsuzsa) a Sipos Csoport nyomtatott anyagaiból készült ruhákat mutattak be. A gépekhez, nyomdaipari technológiához értő közönség tapsviharral jutalmazta a meglepetésszerűen megjelenő modellek és a míves öltözetek látványát. A klasszikus szabászati eljárással készült, rendhagyó módon csomagolóanyagokból varrt fólia ruhák üde színfoltot jelentettek a szakmai rendezvény záró akkordjaként (ruhatervezők: Tóth Zsuzsanna és Siposné Szabó Mária (képünkön a hátsó sorban balról, illetve középen); fotó: Kovács Tamás; kreatív kivitelező: Sipos Balázs; helyszín: iPrint-Sipos Csoport, Herceghalom; modellek: Nánássy Luca, Nánássy Zsófi (első sor, szélek), Pató-Mónos Dalma, Tóth Zsuzsanna.)

Alkotni muszáj

Tóth Zsuzsanna nem ismeretlen már a Transpack olvasói előtt sem: bár állattenyésztési szakmérnökként diplomázott a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, majd hazai és például az USA-beli Utah Egyetemen is dolgozott kutatóként, családanyaként egészen új – az eredeti hivatásától távol álló – területen talált új ihletre. Amikor egy nap kislányai egy iskolai üzemlátogatásról nagy köteg légpárnás fóliával érkeztek haza, Zsuzsa úgy érezte, alkotnia kell – mondta lapunknak tavaly novemberben (lásd a művészi beállítású modellképet!). Kísérleti jelleggel varrott ruhái egy gyakorlott ruhatervező sikerét aratták: a gyerekek szakiskolai versenyén 87 benevezett alkotás között nyertek a hulladékanyagból készített ruhák kategóriájában.

A videót a Sipos Csoport készítette.