fbpx

A Telekom elindította 5G szolgáltatását

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 14.

A Magyar Telekom elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását, ami arra alkalmas készülékkel és havidíjas díjcsomaggal használható Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein.

A szolgáltató az 5G hálózati képességet 6 hónapig biztosítja az értékesíthető portfóliók korlátlan mobiladatot tartalmazó csomagjaira. Amennyiben az előfizető 5G készüléket vásárol, az értékesíthető lakossági portfolió 10 GB, illetve az értékesíthető kisüzleti portfolió 15 GB adatmennyiséget tartalmazó díjcsomagjai mellé 3 hónapig érhető el az 5G képesség, amelyet automatikusan és folyamatosan aktivál az érintett ügyfeleknek a Telekom.

Az eddigieknél jóval nagyobb adatátviteli sebességet, alacsony késleltetést és rengeteg hálózati eszköz csatlakozását lehetővé tevő 5G technológia számos új lehetőséget nyit a jövőben az ipari és lakossági felhasználásban egyaránt.

A szolgáltatás induláskor Budapesten a belváros egyes részein, a Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és az azzal szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el.

Igénybevételéhez az 5G hálózati lefedettség mellett 5G-képes készülék és megfelelő mobiladatcsomag szükséges.