fbpx

Az e-kárbejelentő is segíti a távolság tartását

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 14.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) gépjárműbalesetek esetén a résztvevők közötti távolság tartására is alkalmas e-kárbejelentő használatát javasolja.

Az e-kárbejelentő a személyi sérüléssel nem járó gépjárműbalesetek digitális bejelentését teszi lehetővé akár már a helyszínről is, megtartva az 1-2 méteres távolságot a balesetben résztvevők között, olvasható a Mabisz közleményében.

Az applikáció a hagyományos papíralapú baleseti kárbejelentő alternatívája, amely az ekar.hu oldalról, valamint az alkalmazás-boltokból ingyenesen letölthető. A Mabisz tájékoztatása szerint a tavaly januártól elérhető applikációt eddig 272 ezren töltötték le, és március végéig csaknem 8800-an használták is. A havi 550-800 online bejelentés közötti átlag az elmúlt hónapban érzékelhetően lecsökkent gépjárműforgalom és kevesebb baleset ellenére sem esett vissza.

Az online applikáció gyorsabb és átláthatóbb kárbejelentési folyamatot tesz lehetővé a károsultak számára, mint a papíralapú baleseti kárbejelentő. Az alkalmazás szerkesztőmodulja segítségével a felhasználók egyszerűen és jól feldolgozhatóan készíthetik el a baleseti ábrát. A baleset típusának kiválasztása, a lokáció GPS-es meghatározása, továbbá a szerződéses adatok QR-kódos bevitele is hozzájárul a gyors és egyszerű adatfelvételhez.