fbpx

Önvezetésre is képes elektromos anyagmozgatókat tesztel a UPS

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 15.

A UPS (NYSE:UPS) elkezdte vizsgálni a Gaussin önvezető üzemmódra is képes elektromos járműveinek alkalmasságát és tartósságát a cég londoni hi-tech csomagközpontjában. A teszteket nyerges vontatók és konténerek mozgatására végzik.

A folyamat kezdeti szakaszában az iparágban csak „shifterként” emlegetett eszközöket járművezetőkkel tesztelik, felmérve, hogy milyen hatékonysági előnyökkel jár az üzemeltetésük. Az év második felében a tesztek fokozatosan átlépnek a második szakaszba, amikor már az önvezető funkciókat is vizsgálják.

A tesztek a UPS egyik fontos kezdeményezésének része, ami révén az elektromos járműveket a globális hálózatuk integráns elemévé teszik. A Gaussin eszközei segítenek csökkenteni az üzemanyagköltséget és a károsanyagkibocsátást, mondta Juan Perez, a UPS informatikai és műszaki vezetője. Az önvezető üzemmód tesztje remek lehetőség, hogy házon belül próbálhassák ki az új technológiát.

A Gaussin elektromos járművei egy új cserélhető akkumulátor-technológiának köszönhetően a nap 24 órájában használhatók, hiszen a lemerült akkumulátorok azonnal teljes töltöttségűre cserélhetők. A gépkocsik számos kamerája, szenzora és az alkalmazott fejlett algoritmusok garantálják a biztonságos működést.

A Gaussin és a UPS mérnökei 2018 óta szorosan együttműködnek, hogy közösen egy sokoldalú, tovább fejleszthető és versenyképes elektromos járművet fejlesszenek ki. A UPS által Londonban tesztelt Gaussin shifter trélerek, nyergesvontatók és konténerek mozgatására képes mind manuális mind önvezető módban.

kép forrása: UPS