fbpx

Logisztikai csarnok segíti a vállalat hatékonyságát

Írta: Barna Ferenc - 2021 december 05.

A 6200 négyzetméteres logisztikai központ és a 2200 négyzetméter alapterületű, irodákat, öltözőket és egy nemzetközi események megrendezésére alkalmas konferenciaközpontot is magában foglaló komplexumot épít a Schaeffler Szombathelyen – olvasható a járműipari alkatrészeket gyártó cég közleményében.

 

Látványterv
A szombathelyi beruházás látványterve (Kép: Schaeffler)

 

Az automatizált rendszerek is helyet kapnak

A több mint ötmilliárd forint értékű beruházás kivitelezése november végén kezdődött és a tervek szerint 2023 közepére fejeződik be.

Az új logisztikai csarnokban egyirányúsítják az alapanyagok és késztermékek mozgatást, ami növeli a munkahelyi biztonságot, csökkenti a balesetek előfordulásának lehetőségét, ugyanakkor segíti a vállalat hatékonyságának növelését – mondta Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria ügyvezetője.

Az új logisztikai csarnokot úgy alakítják ki, hogy a jövőben abban lehetőség legyen automatizált, vezeték nélküli anyagmozgató eszközök telepítésére is.

 

A Schaeffler szombathelyi telephelyének első üzeme 1997-es alapítása óta folyamatosan fejlődik

2019-ben egy 3000 négyzetméteres csarnoképülettel bővítettek, amelynek során felépült ívrugrógyártó egységük, és ott tanműhelyeket, mérőszobát is létesítettek.

Szeptember közepén adták át azt a 23,5 milliárd forint értékű zöldmezős beruházást, amelynek során 30 hektáros területen – a magyar állam 5 milliárd forintos támogatásával – felépült egy 15 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, ahol az elektromobilitáshoz kapcsolódó alkatrészeket állítanak elő.

 

A beruházás helyszíne
Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője (Fotó: Schaeffler)

 

A nemzetközi Schaeffler-csoport német családi tulajdonú vállalat

Ipari és autóipari beszállítóként több mint 50 országban mintegy 170 vállalata működik a csoportnak.

A Schaefflernek Magyarországon két gyára van – Szombathelyen és Debrecenben – értékesítési központjuk Budapesten működik, a vasi megyeszékhelyen pedig kutatási-fejlesztési központtal is rendelkeznek.

 

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc