fbpx

Mézet is termel a luxusautó gyár

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 06.

Habár a koronavírus-járvány miatt a Rolls-Royce-nál az autógyártás leállt, a Goodwood-birtokon nagyüzemben folyik egy másik termékük, a méz előállítása.

A 2017-ben alapított méhészet gerincét hat hagyományos, angol építésű, fából készült kaptár alkotja. A méhlakások a vállalat saját műhelyében kimunkált, csiszolt rozsdamentes acélból készült táblákba vésve viselik magukon a nevüket. Az építményekből ötöt a cég öt modellje – Phantom, Wraith, a Ghost, Dawn és Cullinan – után kereszteltek el. A hatodik a társaság emblémájának nevét (Spirit of Ecstasy) kapta.

A Rolls-Royce 250 ezer egyedet számláló méhállománya a 2020-ra előirányzott mennyiségi célkitűzéseket várhatóan túl fogja szárnyalni, olvasható a Gulf News cikkében és a Store Insider fordításában. A harmadik termelési idényüket záró rovarok egy 42 hektáros területről gyűjtik be a folyékony arany alapanyagát.

A projekt része a vállalat azon erőfeszítéseinek, hogy hozzájáruljon a nagy-britanniai méhpopuláció kihalásának megakadályozásához.

Kép forrása: Rolls Royce