fbpx

Egy gumiabroncs a biztonságosabb közlekedésért

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 19.

A Bridgestone innovációja a két legfontosabb közlekedésbiztonsági problémára egyszerre nyújt megoldást. A vállalat olyan gumiabroncsot fejlesztett ki, ami vizes úton kiválóan tapad, valamint védelmet nyújt a nem várt defektek következményeivel szemben is.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban 60-70%-kal kevesebb autó futott az utakon, emiatt az abroncscsere időszaka is késve kezdődött. A legtöbb autós ezért még a téli abroncsokat használja. A lágyabb keverékből gyártott téli gumi kifejezetten rosszul tűri a tavaszi és nyári időszakot, így a felgyorsuló kopás miatt akár 1-2 szezonnal is csökkenthetjük élettartamukat.

A szervizekben és a webáruházakban kifejezetten széles a nyári abroncsválaszték, eddig azonban olyan gumiabroncs, ami a két legnagyobb közlekedési problémára egyszerre nyújt megoldást, nem volt kiskereskedelmi forgalomban. Az abroncsgyártók közül először a Bridgestone kínál a másodlagos piacon is elérhető olyan gumit, ami a vizes úton való biztonságos közlekedésre és a nem várt defektek következményeire egyszerre kínál megoldást, mondta Hunyadi Szabolcs, a Bridgestone Europe NV/SA, Magyarországi Fióktelepének személygépjármű-abroncs üzletág vezetője. A Bridgestone Turanza T005 Driveguard gumiabroncs a 2017-ben bevezetett defekttűrő abroncs továbbfejlesztett változata, ami immár vizes úton is jobb tapadást és irányíthatóságot biztosít. Ezzel az abronccsal az autósok vizes úton és defekt esetén is megőrizhetik uralmukat a jármű felett, és akár további 80 km-t is megtehetnek 80 km/óra sebességgel.

A defekttűrő technológiával gyártott Bridgestone Turanza T005 Driveguard abroncsok 16-tól 19 coll-ig, összesen 25 méretben érhetők el. A méretválaszték 65%-a Magyarországon, a Bridgestone tatabányai gyárában készül. Az abroncs minden olyan gépkocsin alkalmazható, amely abroncsnyomás-érzékelő rendszerrel felszerelt.