fbpx

A koronavírus a csomagolóipart is átalakíthatja

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 02.

A DS Smith Packaging Hungary számára kiemelt jelentőségű, hogy termelése a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzet idején is folyamatos maradjon. Teszi ezt azért is, hogy a gyakran létszükségletű élelmiszerek, tisztítószerek, gyógyszerek és a cég által gyártott csomagolóanyagokban forgalomba hozott egyéb fogyasztási cikkek időben célba érhessenek.

A DS Smith mindent megtesz az ellátási lánc fenntartásáért

A DS Smith Packaging Hungary a koronavírus-járvány idején kitartóan dolgozik azért, hogy stabil és kiszámítható működése révén a nehéz időszakban is támogassa vevőit. A vállalatra – mint a hazai csomagolóipar meghatározó szereplőjére – felelősségteljes feladat hárul annak érdekében, hogy az ellátási láncban ne alakuljon ki fennakadás. Ezt felismerve a vállalat olyan megelőző intézkedéseket vezetett be, amikkel biztosítani tudja a dolgozók számára a lehető legbiztonságosabb munkafeltételeket, másrészt a termelés folytonosságát. A cég mindent megtesz annak érdekében, hogy maradéktalanul megfeleljen a hatósági intézkedéseknek és ajánlásoknak, valamint betartsa az Egészségügyi Világszervezet vonatkozó előírásait – tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó Levente, a DS Smith Packaging Hungary értékesítési és marketing igazgatója.

Igyekeznek felkészülni a járvány okozta kihívásokra

A DS Smith magyarországi gyáraiban maga állítja elő a hullámlemezeket, az azokhoz szükséges alappapír nagy részét pedig saját papírgyáraiból szerezi be. A bevezetett óvintézkedések és a magas dolgozói elkötelezettség mellett részben ennek is köszönhető a termelés folyamatossága. Habár bíznak abban, hogy a körülmények a jövőben sem változnak kedvezőtlen irányba, minden eshetőségre vonatkozóan részletes terveket dolgoztak ki.

Hihetetlennek tűnő online vásárlásaink

A csomagolóiparban már most tapasztalható néhány meglepő változás, mely egyértelműen a koronavírus-járványhoz köthető. Az elmúlt  hetekben jelentősen megnőtt az igény élelmiszerre, tisztítószerre és higiéniai termékekre, de az online vásárlások száma és a kiszállításhoz szükséges csomagolóanyagok iránti igény is nagymértékben nőtt. A járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben az emberek olyan terméket is e-kereskedelmi formában vásárolnak, ami korábban eszükbe sem jutott. Amennyiben kedvező tapasztalatot szereznek az ilyen áruk online vásárlásában, minden bizonnyal a veszélyhelyzet után is így szerzik majd be, ami pedig hosszútávon is átalakíthatja a vásárlási szokásokat.

Napjaink trendje az is, hogy az egyes termékkategóriák iránt nagymértékben megnőtt kereslet miatt a gyártók kénytelenek csökkenteni választékukat, hogy a legnépszerűbbekből többet állíthassanak elő. Az értékesítési és marketingigazgató szerint ezen a téren azonban nem várható hosszú távú változás.

Bár kétségtelen, hogy a koronavírus-járvány egyes szegmensekben jelentős keresletnövekedést, míg másokban komoly visszaesést eredményezett, jól érzékelhető, hogy iparágtól függetlenül termék- és a hozzá kapcsolódó csomagolásfejlesztés sehol nem állt le. A DS Smith célja, hogy a gyorsan változó körülmények mellett is mindig támogathassa partnereit, ezért a körülményekhez igazodva gyorsan, mindössze néhány hét alatt létrehozta a partnerei körében rendkívül népszerű PackRight workshopok virtuális változatát. Az online kommunikációs platformokba integrált innovatív megoldások révén a vevőikkel közösen dolgozzák ki adott termék legoptimálisabb csomagolási megoldását. A rendkívül pozitív vevői visszajelzések alapján a DS Smith arra számít, hogy a virtuális PackRight workshopok iránti igény a veszélyhelyzetet követően is fennmarad, ezért már most vizsgálják a koncepció további fejlesztési lehetőségeit.

A DS Smith elkötelezett aziránt, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a vészhelyzet idején is, de bízik abban, hogy mielőbb visszaáll a korábban megszokott rend.

Elérhetőség:
[email protected]
www.dssmithpackaging.hu
Blog:
www.strategic-packaging.com/hu