Virtuális térben zajlott a FIA kamionverseny nyitófutama

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 június 04.

Május 24-e emlékezetes nap a FIA Kamion Európa-bajnokság történetében, mivel ezen a napon a világ egyik legnagyobb és leglátványosabb versenysorozata a rajtvonalról a virtuális térbe lépett. Mind az ETRC, mind a Goodyear örömmel köszöntötte újra a pilótákat és a szurkolókat múlt vasárnap az ETRC Digital Racing Challenge-en. A sorozat legjobbjai, így Kiss Norbert kamionversenyző is a Hungaroringen csaptak össze virtuálisan. A kamion Európa-bajnokság digitális sorozatának második futama június 7-én, a legendás misanoi (Olaszország) pályán lesz.

 

Foto: fiaetrc.com

 

Az előző évek bajnokai és az új pilóták, az év eleje óta várják a 2020-as évad kezdetét, köztük a legfiatalabb versenyzővel Teo Calvet-tel. Mivel az élő versenyzést elhalasztották, a 2020. augusztus 29-30-i csehországi Most-ban rendezendő futamig, a pilóták már nagyon várták, hogy rajtvonalhoz álljanak a virtuális versenypályán.

 

A Hungaroringen volt a nyitószám

Május 24-én, a FIA ETRC belépők és a ETCR pilótái kaptak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a 8 versenyhétvégéből álló ETRC Digital Racing Challenge első versenyén. A kamionverseny legendái között zajló első futam a Hungaroring virtuális pályáján zajlott, ahol az élő versenysorozat is elkezdődött volna április utolsó hétvégéjén. A nyitó versenyen, Kiss Norbert nyerte mindkét futamot. A fiatal titán, Téo Calvet a negyedik helyen végzett az első futamon, és vezette a második futamot egészen addig amig, nagy harc árán, Kiss előzött és megnyerte a második futamot is.

A valódi versenyhez hasonlóan a járművezetők teljes gőzzel és teljes felkészültséggel irányítják kiberkamionjukat a választott szimulátor üléséből. Az Assetto Corsa játékplatform azt is lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabott beállításokat végezzenek el kamionjaikon 2020-as aktuális csapatukkal közreműködve, Goodyear márkájú abroncsaikon.

Az ETRC Digital Racing Challenge naptára

1. 2020. május 24., vasárnap Hungaroring
2. 2020. június 7., vasárnap Misano
3. 2020. június 21., vasárnap Szlovákia Ring
4. 2020. június 28., vasárnap Nürburgring
5. 2020. július 5., vasárnap Most
6. 2020. július 19., vasárnap Zolder
7. 2020. augusztus 2., vasárnap Le Mans
8. 2020. augusztus 16., vasárnap Jarama