Hamarosan újra a kamionstop általános szabályait kell alkalmazni

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik 2020. március 12. óta hétvégi korlátozás nélkül közlekedhettek a hazai utakon. Az intézkedés fenntartása a járvány terjedésének lassulásával a védekezés második szakaszában már nem indokolt, ezért hamarosan ismét a kamionstop általános szabályait kell alkalmazni.

A veszélyhelyzet megszűnése után elegendő felkészülési időt biztosítva, a június 27-i hétvégétől ismét a kamionstop általános szabályait kell alkalmazni. A mostani lesz tehát az utolsó hétvége, amikor a veszélyhelyzettel összefüggésben korlátozás nélkül közlekedhetnek a teherautók a hazai utakon. Június utolsó hétvégéjén szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lesz érvényben a kamionstop.

A forgalomkorlátozás időtartama a hatályos szabályozás szerint július és augusztusban meghosszabbodik. A nehéz tehergépkocsiknak már szombaton 15 órától parkolókban kell várakozniuk, közölte az ITM Kommunikáció. A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető, erre az utóbbi években magasabb fokú hőségriasztás miatt volt példa.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a kamionstop átmeneti feloldása lehetővé tette, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék belföldi fuvarozási feladataikat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium március végétől május végéig a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési- és pihenőidők ideiglenes módosításával is megkönnyítette a közúti áruszállítást.

árufuvarozás ismét érvénybe lép a kamionstop kamionstop koronavírus logisztika veszélyhelyzet