fbpx

A Nippon Express Holdings felvásárolta a cargo-partnert

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 15.

A Nippon Express Holdings befejezte az osztrák székhelyű cargo-partner felvásárlását. Az üzletrészeket a Nippon Express Europe 100%-os tulajdonában lévő speciális célú társaság szerezte meg, amely viszont a Nippon Express Holdings leányvállalata.

Az osztrák székhelyű cargo-partnernek komoly üzleti jelenléte van az Európában egyre erősödő ipari klaszternek számító közép- és kelet-európai régióban. Komoly elismertségnek örvendő vállalatcsoportként elsősorban légi és tengeri szállítmányozással foglalkozik Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában, valamint vasúti és közúti fuvarozást és raktárlogisztikai szolgáltatásokat is kínál.

A cargo-partner leányvállalatosítása kiegészíti az NX Csoport közép- és kelet-európai logisztikai infrastruktúráját, amely az európai régió termelési bázisaként várhatóan jelentős növekedésnek indul a jövőben, és lehetővé teszi az NX Csoport számára, hogy tovább bővítse globális hálózatát, és fejlessze az európai régióban nyújtott szolgáltatásait.

A kezelt légi és tengeri szállítmányok ebből adódó volumenbővülése erősíteni fogja az NX Csoport versenyképességét a globális piacon, lehetővé teszi, hogy az NX Csoport megfeleljen a globális ügyfelei legkülönbözőbb igényeinek, javítja az Ázsia és Európa közötti, valamint a máshol jelentkező logisztikai igények kielégítésének képességét, és megerősíti globális ügyfélkörét.

Mivel az NX Csoportnak és a cargo-partnernek eltérő ügyfélköre és erősségei vannak az egyes országokban és régiókban, ezért egymást kiegészítve törekednek majd a logisztikai tevékenységeikben rejlő szinergiák kiaknázására, ezzel is gyorsítva globális üzleti tevékenységük bővülését és fejlődését.

A jövőben az NX Csoport és a cargo-partner célja a maximális együttműködés révén az értékteremtés az NX Csoport ügyfelei és érintettjei számára.

Forrás: cargo-partner