fbpx

Konferenciát rendeztek Knoll Imre tiszteletére

Írta: Transpack-2022/V. lapszám cikke - 2022 október 25.

Prof. Dr. Knoll Imre, a magyar logisztika kiemelkedő alakja szeptember 18-án ünnepelhette volna 100. születésnapját. A jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület Knoll 100 néven rendezett egész napos szakmai konferenciát.

Az ősz beköszöntével újra megkezdődtek a szakmai rendezvények

A nyári hónapokra jellemző, hogy kevesebb szakmai programot, konferenciát rendeznek, amit a logisztika iránt érdeklődők is tapasztalhattak. A hűvösebb idő beköszöntével azonban ismét egyre több logisztikai témájú eseményt találhatunk, többek között a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) szervezésében is.

Egy kis nyári szünet után néhány héttel ezelőtt egy klubnap keretein belül újra megkezdődtek a szakmai rendezvényeink. Ráadásul nem is akármilyen eseménnyel, hiszen egy benchmarking klubnapot tartottunk, ahol a számos neves referenciával rendelkező Aspectis Informatikai és Biztonságtechnikai Kft. képviseltette magát” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Dr. Doór Zoltán
Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke

Nevükhöz fűződik az ukrán határtól nem messze található, és a közelmúltban átadott East-West Gate intermodális terminál kamerarendszerének telepítése is. Emellett olyan helyeken is találkozhatunk a cég munkájával, mint a budapesti 3-as és 4-es metróvonalak, ahol a vállalat által forgalmazott kamerák ügyelnek a biztonságra. Továbbá a Szépművészeti Múzeumban is több mint 300 eszközük figyeli a gyanús mozgásokat.

Idén lett volna 100 éves

Knoll Imre 2022. szeptember 18-án ünnepelhette volna 100. születésnapját Prof. Dr. Knoll Imre. Az évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) még tavasszal, az Edutus Egyetemmel közösen Logisztikai Szakmai Műhelyt hozott létre a professzor tiszteletére. „A Professzor Úrnak számos dolgot köszönhet a magyar logisztikai élet. Többek között alapítója volt nem csak a Magyar Logisztikai Egyesületnek, de az Európai Logisztikai Szövetségnek is” – mondta Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette, hogy sokan személyesen is tanulhattak tőle, hiszen több mint hét évtizeden át tartott az oktatói pályafutása. Személyéhez számos tudományos mű fűződik. 1962-től26 szakkönyvet, 390 tudományos cikket és tanulmányt, valamint több mint 200 szakvéleményt és projektet publikált.

A Knoll 100 néven tartott konferencián szó esett a logisztika aktuális kérdéseiről is

Szeptember 28-án Knoll 100 néven tartottak egész napos konferenciát a tiszteletére

Knoll Imre születésnapján a Budapesten található Falk1 Rendezvényközpont adott otthont a konferenciának.

„Egyesületünk a konferencia életre hívásával kíván tisztelegni Knoll Imre munkássága előtt. Ez alkalomból olyan eseményt szerveztünk, melynek keretei között méltóképpen emlékeztünk meg a logisztikai tudományos munkásságáról, valamint annak napjainkban is releváns elméleti és gyakorlati jelentőségéről” – nyilatkozta a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A nap három szekcióból állt. Az első részben megemlékező előadásokat tartottak a professzor szakmai életéről, ezt követően a logisztika aktuális tudományos kérdései kerültek górcső alá. Végezetül, de nem utolsó sorban a logisztika aktuális gyakorlati kérdéseiről esett szó. A rendezvényen a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) mellett az Európai Logisztikai Szövetség (ELA), a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint több versenypiaci szereplő is képviseltette magát.

MLE/KRPR.hu