fbpx

Az érintésmentes logisztika és gyártás előnyei

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 01.

A gyáripar és a logisztika számára hatalmas fejlődési potenciál rejlik az autonóm eszközök használatában, más néven távoli vagy érintésmentes munkavégzésben. Csökkenthető a hibák száma, idő és költség takarítható meg, és persze ezekben az időkben az sem elhanyagolható szempont, hogy a fertőzésveszély is sokkal kisebb így.

Előrejelzések szerint várhatóan 9,5 milliárd dollárral növekszik 2020 és 2024. év között a globális ellátási láncokhoz tartozó szoftverpiac. Akár a gépi tanulás, az IoT vagy más terület kerül előtérbe, a legfontosabb komponens az ilyen szoftverek esetében az érintés nélküli munka elősegítése.

A Manufacturing Global című lap összeállította a négy legfontosabb elemét az érintés nélküli üzemnek, kifejezetten a megrendelések felvételére és azok kezelésére koncentrálva.

 

 

Időmegtakarítás

A megrendelések manuális feldolgozásának legnagyobb hátránya az időigényesség. A mesterséges intelligencia segítségével ezek a folyamatok csökkenthetők, így a napi működés során sokkal több idő marad a kreativitást igénylő feladatokra.

 

Az emberi hibák kizárása

Bár az emberi munkaerő pótolhatatlan, az olyan feladatoknál, amikor egy elütés komoly következményekkel járhat, megnyugtatóbb, ha a feladatot gépek végzik, amik normál működés során nem hibáznak. Ráadásul a rendeléseket kezelő rendszerek sokkal jobb felhasználói élményt nyújtanak a vásárlóknak, ami szintén fontos szempont.

 

Jobb lesz így a vásárlóknak is

Az érintésmentes rendelések és vásárlások nagyban javíthatják a vásárlók elégedettségét, főleg a mostani időkben, amikor az ilyen jellegű elvárások egyre nagyobbak. A vásárlói élményt javítja az is, hogy az elektronikusan és automatikusan zajló megrendelések helyett a dolgozók velük foglalkozhatnak.

 

Költséghatékonyság

Az automatizált, érintésmentes megrendelésekkel egy megrendelés ára a töredékére csökken, a Manufacturing Global cikke szerint 4,5 dollárról egy dollár alá, olvasható az autopro.hu oldalán. Ez nagyobb tételben óriási megtakarításokat eredményezhet, így a technológiába való befektetés hamar megtérül.

Kép forrása: Nanalyze