fbpx

Vidámabb, barátságosabb udvar a soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskolában – a Raben jóvoltából

Írta: Szerkesztőség - 2016 május 20.

A Raben önkéntességi programjának újabb jó tettje

A Raben Group minden egyes tagvállalatánál, immár második alkalommal meghirdetett programjának köszönhetően lehetősége volt a munkavállalóknak, hogy megmutassák, hol látják szükségességét fejlesztésnek környezetükben.

2015 őszén több pályázati munka is érkezett a vállalat munkatársaitól. Mindegyik nagyon értékes, alapos háttérmunkát mutatott; a választás három fő kritérium alapján történt: kreativitás, környezeti szempontok és a helyi közösségről való gondoskodás. A nyertes pályázó anyagi támogatást kapott a vállalattól, hogy az ötlethez szükséges alapanyagokat megvásárolhassa, illetve önkéntes munkatársak segítségét a megvalósításhoz.

„A soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskola udvara nagyon kicsi, bitumenes kézilabdapálya, és néhány fajáték szolgálja a napközis csoportok délutáni kikapcsolódását, de testnevelés órákat is tartanak itt délelőttönként. Ezt az udvart szeretnénk színesebbé varázsolni, és örömöt szerezni a gyerekeknek.” – kezdte pályázatát Horváth Anita, a program nyertese, a Raben Trans European Hungary Kft. munkatársa.

A program megvalósításának már az előmunkálatai is rendkívüli összefogást mutattak. Az iskola tanárainak, a Raben munkatársainak folyamatos egyeztetését, tervezését követően 2016 májusában életre hívták az álmokat.

Az addigi szürke kerítés a múlté vált. Az iskola által meghirdetett rajzpályázatok nyertes munkáit örökítették meg a „Grassi falon”, melyet a tanulók készítettek el és színeztek ki. A Raben amellett hogy támogatását adta a festékek megvásárlásában, készített raklapokból kültéri bútorokat is, melyeket munkatársai a gyerekekkel közösen festettek le. Ezen kívül virágokat ültettek és helyezték a raklapokból készített virágállványokra.

–A 640 tanulói létszámmal rendelkező iskola megelevenedett. Nem is gondoltuk volna, hogy programunkkal, nemcsak hogy szebb környezetet varázsolhatunk a diákoknak, de még közösségformáló hatást is kiválthatunk. Csodálatos volt látni, amilyen lelkesedéssel készítették el a fiatalok a „falukat”, láttak hozzá a bútorok festésének. Vállalatunk programja többre hivatott – nemcsak munkatársaink vállalkozói és társadalmilag felelős hozzáállását ösztönzi, de a környezetét is erre mozdítja. – mesélte Bolyki Ágnes, a Raben Trans European Hungary Kft. CSR koordinátora.

„Az iskola nagyon szívesen vette a felajánlást és a segítséget. A környezettudatosság, esztétikai nevelés kiemelt feladata az iskolai oktatás-nevelésnek. Köszönjük,  hogy a cég minket választott és ezáltal megvalósulhatott ez a szépség.” – mondta Kreisz Erzsébet, az iskola igazgatója.

Mindezek után 2016. május 18-án ünnepélyes keretek között adták át az iskola udvarát.