fbpx

Most inkább a papírkéztörlőt részesítjük előnyben

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 03.

A COVID-19 új hozzáállást és magatartást váltott ki az emberekből: nagyobb figyelmet szentelnek a nyilvános helyek tisztaságával kapcsolatos egészségügyi kockázatoknak. A pandémia kezdete óta az emberek közel fele nem érzi magát biztonságban olyan nyilvános mosdóban, ahol kézszárító található.

 

 

Az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a nyilvános helyek tisztaságával szembeni elvárás, és minden korábbinál nagyobb igény mutatkozik a biztonságos higiéniai megoldások iránt van – derül ki az Essity-hez tartozó Tork® 4 európai országban végzett felméréséből.

Az emberek 80%-a kritikus fontosságúnak tartja a magas higiéniai színvonal fenntartását a nyilvános mosdókban, derül ki abból a kutatásból, ami azt vizsgálta, hogyan változtatta meg az emberek köztisztasághoz való hozzáállását a COVID-19.

A nyilvános mosdók tisztaságával kapcsolatos aggodalmak az emberek kézszárító megoldásokkal kapcsolatos preferenciáit is megváltoztatták. A négy európai országban megkérdezett emberek 75%-a azt szeretné, ha a kézszárítók alternatívájaként több mosdóban lenne papírkéztörlő. A tanulmány azt is megállapította, hogy az emberek 37%-a a járvány kezdete óta jobban kedveli a papírkéztörlőket, mint korábban – mondta el Alberto Cajiga, az Essity Professional Hygiene marketingért felelős alelnöke.

A higiéniai szempontból kritikus területeken, mint például az élelmiszer-feldolgozó üzemekben és a kórházakban a papírkéztörlő már régóta az egyetlen elfogadható megoldás. Ennek jó oka van. A papírkéztörlőkkel ellentétben, a légbefúvásos kézszárítók több levegőben szálló cseppet juttatnak a légtérbe, ami megnöveli a baktériumok terjedésének az esélyét. A papírkéztörlő esetében a dörzsölés által több baktérium távozik el a kézről, mint más kézszárítási módszernél.

Kép forrása: BCSDH