fbpx

Tudatos nyomatok – a Logipack Packaging Kft.-nél

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 03.

Környezetbarát technológia a csomagolóipari nyomtatásban

Az ipari életben 2020 a változások esztendeje. Az akadályokkal tűzdelt, kihívásokkal teli félévben világszerte szinte minden ipari szereplő fontos tanulságokkal   gazdagodhatott. Összefogásra, nyitottságra tanított ez az időszak mindamellett, hogy elszeparált fejlesztési lehetőségeket is magában hordozott. A csomagolóipar szereplőiként fontos tanulságként élhettük meg, hogy a mai világban, a rugalmasság elengedhetetlenül fontos. Gondoljunk a home office lehetőségre, a biztonságos munkakörnyezet kialakítására, vagy céges szinten egy-egy új piaci szegmens meghódítására. Vezetői szinten tehát kiemeleten fontos azoknak a döntéseknek a meghozatala, amelyek a felgyorsult világunk iránymutatásait pontosan követni és támogatni tudják, elősegítve ezzel a globális, s a cégen belüli fejlődést.

S ha már a fejlődés… A legfontosabb irány a csomagolóiparban: nyitottság a környezetbarát technológiák felé. A Logipack Packaging Kft. 25 éves szakmai múlttal, erős vezetői tapasztalattal és kiemelt rugalmassággal meghatározó szereplője a magyar könnyűiparnak; innovatív, fiatalos szemlélettel, minden szakmai muníciójával és erejével már 2021 elvárásainak szeretne megfelelni.

A cég legújabb beruházása a kelet-közép-európai szinten is egyedülálló feldolgozógép, a Wonderjet WD250-8A vizesbázisú festéket használó digitális nyomtató. A félautomata alapanyag-adagolásnak köszönhetően a hullámkarton csomagolási termékek szinte összes méretigényét képes lekövetni, és hatékonyan, kiváló minőségben nyomtatni. Rövid beállítási idejének, felhasználóbarát szoftveres felületének és óránkénti 440 nyomtatott négyzetméter teljesítményének köszönhetően nagyban hozzájárul ahhoz, ami cégünk és a partnereink számára a legfontosabb: a tökéletes csomagolótermékek előállítása és a 100 %-os vevői elégedettség. Magyarországon a jelenlegi ipari digitális nyomtatók többsége oldószeres festéket használ, amely UV-fény hatására megköt, számos káros anyagot juttatva a csomagolótermék felületére. Ezzel szemben a vizes bázisú festéket használó digitális nyomtatónk 100%-ban környezetbarát, újrahasznosítható termékeket képes előállítani, amelyek nem utolsó sorban megfelelnek a szigorú élelmiszeripari és gyógyszeripari elvárásoknak. Ezzel az új technológiával jelenleg Magyarországon és egész Kelet-Közép-Európában két cég foglalkozik, ráadásul cégünk új feldolgozógépe egyedülálló módon Epson nyomtatófejjel rendelkezik. Ez szélességében 2500 milliméteres, hosszában pedig végtelen méretű anyagok kiemelkedően jó minőségű nyomtatására képes.

Az Európai Unió évről évre egyre szigorúbbá váló, s környezettudatosságra ösztönző elvárásainak Magyarország kiemelkedően megfelel. Figyelembe véve, hogy 2021. július 1-jével betiltják hazánkban a 15 mikron feletti egyszer használatos műanyagok gyártását, a magyar csomagolóipar kiemelkedő lehetőségeket kap ezen termékek alternatív újrahasznosíthatására. A Logipack Packaging Kft. felkészült 2021-re, nyitottan várja az újabb kihívásokat, innovációkat, mindemellett az élvonal szereplőjeként követi a piaci változásokat, s közben professzionális szinten teljesíti a folyamatosan fejlődést is igénylő vevői elvárásokat.

Vincze Máté