Nem marad(hat) innováció nélkül a nyomtatási technológiák nagyközönsége

A drupa-t 2021-ben lerövidítve, április 20-28. között rendezik meg

A nyomtatási technológiák vezető világvására, a drupa 2021-ben a megszokott tizenegy napos időtartamát lerövidíti kilenc napra. Ez a döntés megfelel a szakmai védnök szövetségek és számos kiállító kívánságának. Így a vásári részvétel hatékonyabbá válik, hiszen a látogatók koncentráltabban tekinthetik meg a drupa-t. A szakvásár egyúttal az esetlegesen fennmaradó utazási szokásokra és korlátozásokra is reagál.

„Mivel jelenleg abból indulunk ki, hogy a drupa-ra 2021 tavaszán kevesebb tengerentúli látogató érkezhet, ezért észszerűnek tűnik a szakvásár időtartamának lerövidítése tizenegyről kilenc napra. Ezzel növelni tudjuk a vásárlátogatás hatékonyságát. A kilencnapos időtartam egyúttal azt is biztosítja, hogy a kiállítók változatlanul be tudják mutatni működés közben is a gépeket, ami egyedül a drupa ismérve” – indokolta a drupa elnöke, Claus Bolza-Schünemann a döntést.

Az eddig beérkezett foglalások szerint 1.500-nál több kiállító mutatkozik be több mint 140.000 négyzetméternyi nettó csarnokterületen, ami néhány koronavírus okozta visszalépés ellenére változatlanul széles körű részvételt vetít előre. Az ágazat ezzel ismételten bizonyítja, hogy megbízik a szakvásár nemzetközi kisugárzásában, és hogy igenis szükség van a személyes találkozásra, az új ügyfelek megnyerésére, és természetesen a gépek működés közbeni bemutatására. „Számos kiállítónk saját felelősségének is tekinti, hogy erősítse az ágazatot, és hogy személyesen a helyszínen is lökést adjon a fejlődésnek” – mondta a drupa igazgatója, Sabine Geldermann.

A szakvásári megjelenés megszokott magas színvonala és biztonsága érdekében a drupa egy olyan higiéniai és fertőzésvédelmi koncepcióra épít, amelyet folyamatosan módosítanak a legújabb koronavírus elleni védelmi rendeletek és hatósági előírások tükrében. Sabine Geldermann hangsúlyozta: „A drupa 2021 jellege – a világjárvány és az ennek megfelelő higiéniai előírások miatt – kétségtelenül más lesz, de a szakvásár mégis jelentős mértékben járul hozzá ahhoz, hogy újabb lendületet vegyen az üzletmenet.”

A Messe Düsseldorf higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciójára vonatkozó további részletekkel a www.drupa.de honlapon tájékozódhatnak a látogatók.

A kiállítás szakmai tartalmával kapcsolatban további információ a www.drupa.de honlapon, valamint a magyarországi képviseletnél érhető el.

BD-EXPO Kft. Tel.: 1/346-0273
E-mail:
www.bdexpo.hu/drupa

drupa 2021 koronavírus nyomtatás nyomtatástechnológiai világvásár szakkiállítás világvásár
..