fbpx

Save Food: új csomagolási projektek az interpackra – is

Írta: Kohout Zoltán - 2023 április 29.

Mi lenne, ha az élelmiszerhulladékot éppen az élelmiszerek védelmére használnák? Ezzel a kérdéssel foglalkozik a SAVE FOOD kezdeményezés egyik új kutatási projektje, és ezzel indítja újra az interpack azt a kezdeményezést, amely 2009 óta fogja össze az élelmiszer- és a csomagolóanyag-gyártók nemzetközi szervezeteit az élelmiszer-pazarlás és az élelmiszerveszteség csökkentése szolgálatában. Évente mintegy 1,3 milliárd tonnányi élelmiszert dobnak ki világszerte, és az előrejelzések szerint ez a mennyiség 2030-ra akár 2,1 milliárd tonnára is nőhet. Pontosan erre irányul a SAVE FOOD kezdeményezés, amelyet a Messe Düsseldorf vásártársaság, az interpack szakvásár és az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (az FAO) kezdeményezett. A csomagolóipar szerepe itt abban van, hogy új technológiák segíthetik az élelmiszer-veszteség csökkentését és a termékbiztonságot. Ezek kiemelt témái a 2023. május 4-10. között Düsseldorfban rendezett interpack szakvásárnak. A seregszemlére mintegy 2700 kiállítót várnak szerte a világból. (Infó: Katja Tünnissen; +49 211 4560 615; mail: [email protected]).