fbpx

Egy ipari kapu miatt soha ne álljon le a termelés vagy a logisztikai tevékenység

Írta: - 2023 április 28. -Hirdetés

Az 1974-ben alapított EFAFLEX az első vállalat a világon, mely alapítása óta kizárólag gyorsmozgású ipari kapuk fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A bajorországi vállalat innovatív és kreatív német mérnöki tudást kínál világszerte, több mint 50 országban.

A 2005-ben alapított EFAFLEX Hungária Kft. az ipari kapuk hazai piacának meghatározó szereplője. A rakodástechnikai berendezések kínálatával tovább bővült a termékpaletta az EFA GLOBAL DOCKING Kft. alapításával. A cégcsoport fejlődésének a következő lépése az EFASERVICES szerviz és karbantartásszolgáltató cégének az alapítása volt.

EFASERVICES – az ipari kapuk és rakodástechnikai berendezések karbantartásszolgáltatója

Alapos humán-, folyamat- és rendszerfejlesztés után – a cégcsoport 2018-2023-as digitális stratégiai tervének részeként – az EFASERVICES karbantartásszolgáltató cég megkezdte munkáját. Az EFAFLEX Hungária Kft. és az EFA GLOBAL DOCKING Kft. kereskedelmi divíziója az eddig megszokott módon a berendezések értékesítését és telepítését végzi a továbbiakban. A két cég szervizfolyamatainak eszközei, a szervizfeladatokat ellátó munkatársak az EFASERVICES márkanév alatt folytatják tevékenységüket. Országos szinten 30 főre bővült az új szolgáltató szervizcsapata Szombathelytől Debrecenig, emellett 12 főre bővült a belső szerviztámogatás, ideértve a szervizmérnököket is.

Sok új szolgáltatással indította működését

Az eddig megszokott szerviz szolgáltatásokat és a karbantartási szerződéseket az EFASERVICES magas szinten teljesíti. Az egyesített szervizszolgáltató új szolgáltatásokkal áll a partnerek rendelkezésére.

A cég foglalkozik az ipari kapuk rekonstrukciótervezésével, ami azt jelenti, hogy az energetikailag már nem korszerű 15-20 éves kapukra rekonstrukciós terveket és költséganalízist készít több évre előre, így segítve az ügyfeleket a gazdaságos üzemeltetésben. A hagyományos kapuk EFAFLEX kapukra történő cseréje esetén az EFASERVICES energetikai számítással segíti a partnereket az EKR alkalmazása során.

Az EFASERVICES további új szolgáltatása a tervszerű hulladékgazdálkodás – a régi kapuk szakszerű megsemmisítésével.

Az életciklus-management és a fix havidíjas szolgáltatási csomag is a portfólió részét képezi, ami a kapukra vonatkozóan minden költséget tartalmaz. Tehát célzottan, személyre szabott karbantartási ajánlatot kapnak a cég ügyfelei.

Ezek a szolgáltatások az ipari kapuk és rakodástechnikai berendezések szegmensében újdonságnak számítanak. Az EFASERVICES célja, hogy egy ipari épületben – ahol jelen van – minél több szolgáltatást biztosítson egy kézből.

Az előkészítési folyamatokat követően az EFASERVICES elindította a saját K+F munkáját.

Az ipari kapuk meghibásodása okozta üzemszünetek megelőzhetők az EFAPREDICT digitális szolgáltatással

Az EFASERVICES kifejlesztette az ipari kapuk IoT alapú prediktív karbantartását, ezzel az információs technológiát kombinálta az üzemeltetési technológiával. A fejlesztés célja nem a hiba javítása, hanem annak bekövetkezésnek megelőzése.

A hálózatban működő automata gyártósorok, robotcellák és logisztikai folyamatok esetén alkalmazható integrált EFAPREDICT eszköz moduláris felépítésű. A folyamat- és működési adatok gyűjtése és intelligens elemzése lehetővé teszi az üzemi alkatrészek karbantartási idejének előrejelzését. Ezen adatok valós idejű továbbítása és feldolgozása a hálózaton keresztül egy központi üzleti rendszerben történik. Az adatvezérelt elemzések gyors megtétele szükséges a karbantartási és válaszprotokollok (emberi és automatizált) kialakítása érdekében. A gyűjtött adatok elemzése teszi lehetővé, hogy a működési hibák észlelése előtt kezdeményezze a rendszer a szükséges karbantartási feladatot, megküldve a karbantartási feladatkódot az EFASERVICES központi szerverére.

Az iparban a gyártósorok gépvédelmi kapui, az automatizált logisztikai folyamatok ipari kapui kritikus pontok. Meghibásodásuk egész gyártósorokat, ellátási folyamatokat állíthat meg. Az EFAPREDICT szolgáltatás alkalmazásával elkerülhetők a váratlan leállások okozta termeléskiesésből eredő költségek.

Az EFASERVICES által fejlesztett EFAPREDICT karbantartási szoftver alkalmazásával megvalósul a berendezések 100%-os üzemhányada, az energiahatékony működés és az erőforrások hatékony felhasználása.

Az EFAPREDICT szolgáltatással még azelőtt észleli a szolgáltató a küszöbön álló hibákat, mielőtt azok bekövetkeznének. Ezzel lehetővé válik a karbantartási munkák ütemezése a gyártási és logisztikai folyamatokhoz igazítva. A kapuk karbantartása a kevésbé forgalmas időablakokban végezhető el, ezzel a vállalat termelésének szüneteltetése elkerülhető. A karbantartási feladatok szükségessége adatalapon valósul meg, így a kapuk üzemeltetése gazdaságosabb, mint a gyártók által megadott szervizintervallumok alkalmazásával.

IN23 – Tudjon meg többet az EFAPREDICT digitális szolgáltatásról

Az Ipar napjai kiállításon az A pavilon 304A standján többet megtudhat a szolgáltatás részleteiről.

A standon a cégcsoport mérnök értékesítői az Ön vállalatának termelési folyamatára vagy logisztikai tevékenységére, az alkalmazott ipari kapukra és azok használati intenzitására szabott költséghatékony karbantartási szolgáltatást kínálnak. Megismerheti a távoli eléréssel megvalósuló, digitális, adatalapú, közel 100%-os üzemhányadot biztosító Prediktív Digitális Szolgáltatást.

Regisztráció a díjmentes Ipar Napjai belépőért itt!

A kiállításon workshopokkal, érdekes témákkal, valamint nyereményjátékkal is várják az érdeklődőket.

Az EFAFLEX Hungária Kft. és az EFA GLOBAL DOCKING Kft. az ipari épületek energiahatékonyságát növelő megoldásokat kínál a standon. A hagyományos ipari kapuk cseréje EFAFLEX gyorskapukra energetikai beruházásnak minősül az EKR-ben. Az EGD Termozsilip az ipari épületen belül működő rámpák hőszigetelésével jelentős fűtési és hűtési energiamegtakarítást tesz lehetővé, mely megtakarítás éveken át a vállalatoknál marad a beruházást követően.

Időpont foglalása itt, várunk az A pavilon 304 standon.