fbpx

Ez a díj világszerte elismerés a csomagolóipari szereplők számára

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 22.

A WorldStar Csomagolási Világverseny a Csomagolási Világszövetség (WPO) egyik előkelő eseménye, ahol a zsűri az idei évben 12 fő kategóriában díjazta a beérkezett műveket. A versenyen odaítélt díj kiemelkedő jelentőséggel bír a csomagolóipari szegmensben.

 

 

A Csomagolási Világszövetség (WPO) 1970 óta szervezi meg a WorldStar Csomagolási Világversenyt, amely az elmúlt közel 50 év alatt a világ egyik vezető csomagolási versenyévé nőtte ki magát.

A világverseny célja, hogy bemutassa a csomagolástechnika és a csomagolástervezés folyamatos fejlődését, és lehetőséget teremtsen a csomagolási közösség számára az egymástól való tanulásra.

A WorldStar megmérettetésére kizárólag országos versenyen (hazánkban például a HUNGAROPACK) már díjazott csomagolási megoldásokkal, csomagolószerekkel lehet nevezni. A versenyen a szakértőkből álló zsűritagok a világ minden tájáról érkező, hasonló csomagolásokat vetik össze egymással. A díjazás az alapján történik, hogy az adott kategóriában a csomagolás kiválóbb, kivitelezésében vagy innovációjában jobb, mint mások.

A 2020-as versenyre 36 országból 324 csomagolás érkezett, amiből több mint kétszázat díjaztak is az augusztus végén megtartott online díjkiosztón.

 Kép forrása: WorldStar