fbpx

30 év alatt sokat változott a higiéniai kultúra

Írta: Csomor Zsolt - 2022 december 08.

Az Essity a világ egyik vezető nemzetközi higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalata. A cég professzionális higiéniai márkája, a Tork 1992 óta van jelen Magyarországon. Az elmúlt 30 év során nemcsak a vállalat termékpalettája, hanem a higiéniai piac és a fogyasztói elvárások is jelentősen megváltoztak.

Az 1990-es évek elején a nyilvános WC-k többnyire csak egy textiltörölközőt és egy kis darab szappant kínáltak. Mára a kézhigiénia teljesen megváltozott, és az elmúlt három évtizedre visszatekintve büszke vagyok arra, hogy úttörő szerepet játszottunk a professzionális higiéniai kultúra kialakításában Magyarországon. Olyan fenntartható higiéniai megoldásokat tudtunk biztosítani, amelyeket naponta több ezer ember használ az irodákban, éttermekben, gyárakban és bevásárlóközpontokban” – emlékszik vissza Nagy Géza, a Tork Délkelet-Európáért és Magyarországért felelős kereskedelmi igazgatója. A márka kínálatában mosdóhigiéniai termékek (kéztörlő papírok, szappanok, toalettpapírok és adagoló rendszereik), szalvéták, konyhai/ipari törlőpapírok és tisztítókendők szerepelnek. Minden egyes megoldást a különböző szegmensek speciális igényeihez fejlesztettek ki, legyen az HoReCa, kereskedelmi, ipari vagy egészségügyi szegmens.

férfi ember díj szemüveg
Nagy Géza, a Tork Délkelet-Európáért és Magyarországért felelős kereskedelmi igazgatója

A fenntarthatóság alap elvárássá vált

A fenntarthatóság az élet szinte minden területén alapvető követelménnyé vált, és ez a higiéniai piacra is igaz. Az Essity számára a fenntarthatóság az üzleti filozófia középpontjában áll, ez a jövőorientált megközelítés egyértelműen tükröződik termékeiben és szolgáltatásaiban. A Tork igyekszik minden tekintetben megfelelni az elvárásoknak, megoldásai segítenek a partnereknek időt és pénzt megtakarítani, miközben fenntarthatóbbá tehetik működésüket is. Ezt holisztikus szemléletben és fejlesztésben alkalmazzák.

Ez a következetesség vezetett az utóbbi időben olyan innovatív termékek bevezetéséhez, mint a természetes alapanyagokból gyártott tiszta habszappan és a 99%-ban bioalapú és biológiailag lebomló anyagokból készült tisztítókendő. A bioalapú tisztítókendő kétszeresen díjazott termék a rangos Interclean Amsterdam Innovation Awardon – a legjobb fenntartható termékek és az általános termék kategóriákban. Essity gyáraik a legnagyobb volumenben értékesített Tork SmartOne és Tork Reflex töltőanyagaikat használt papír és kartondobozok újrahasznosításával állítja elő.

nő mosdó csaptelep
Kép forrása : Tork

Minden megoldásunkkal arra törekszünk, hogy olyan egyensúlyt teremtsünk, amellyel ügyfeleink a Tork termékek használatával csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, miközben a legmagasabb szintű, fenntartható higiéniai elvárásoknak is megfelelnek” – összegezte a szakember.
Megtiszteltetés, hogy idén 11. alkalommal kaptuk meg a Business Superbrands díjat. Sikerünk egyik alapja csapatunk erős elkötelezettsége partnereink felé. Munkánk elismerése további motivációt jelent számunkra, és megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk” – tette hozzá Nagy Géza.