fbpx

Jól járt, aki idén sem hagyta ki a CONSTRUMA-t

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 13.

A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után rendezte meg a HUNGEXPO a tavasszal elmaradt 39. CONSTRUMA és a 9.  OTTHONDesign kiállítást. Jól vizsgáztak a vírushelyzet miatt bevezetett beléptetési szabályok és a rendezők által kidolgozott új, biztonsági előírások.

 

 

Fókuszban a megújuló energia

A megszokottól eltérő időpontban és körülmények között szervezett CONSTRUMA és OTTHONDesign kiállításon a HUNGEXPO legnagyobb alapterületű csarnokában, az A pavilonban csaknem 150 kiállító vett részt. Az idei CONSTRUMA megrendezése már önmagában is jelentős eredmény, tekintve, hogy több hagyományos, hasonló tematikájú, európai kiállítást bizonytalan időre halasztottak.

Az idei kiállítás központi témája a megújuló energia volt.  A látogatók számos hazai és nemzetközi forgalmazóval találkozhattak az építőipartól a lakberendezésig. A CONSTRUMA kiállítás csokor része immár évek óta a nagy sikerű OTTHONDesign kiállítás, ahol a látogatók megismerhették a legújabb lakberendezési és belsőépítészeti irányzatokat és újdonságokat.

A kiállítás hagyományos eleme idén a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében felállított Magyar Design stand, amely a hazai tervezők egyedi kínálatán keresztül mutatta be az aktuális design trendeket.

A járványhelyzet miatt csökkenő kiállító- és látogatószám ellenére a részvevők többsége elégedetten nyilatkozott a kiállításról. A kiállítók elsősorban a komoly érdeklődők számának növekedését említették. Mint mondták, örömmel tapasztalták, hogy ezúttal a határozott céllal érkező látogatók voltak többségben. Köszönhetően a koncentrált érdeklődésnek és a kiállítás idejére meghirdetett kedvezményeknek, több kiállító a korábbinál jelentősebb arányú üzletkötésekről számolt be.

 

Jól vizsgázott a HUNGEXPO járványügyi protokollja

Az idei CONSTRUMA azért is volt különösen fontos a szervezők, a kiállítók és a látogatók számára egyaránt, mert a rendezvényen vezették be először a HUNGEXPO speciális, járványügyi protokollját, amely – a jelen lévők tapasztalatai szerint – jól vizsgázott.  A részvevők egészségügyi biztonságára fokozottan ügyelve állított össze a HUNGEXPO egy úgynevezett POST COVID kézikönyvet, valamint új belépési szabályokat, amelyek minimalizálták a fertőzés kockázatát, olvasható a HUNGEXPO közleményében. Emellett a kiállításokat virtuális térrel bővítették, ahol a látogatók és a kiállítók személyes kontaktus kockázata nélkül találkozhattak.

 

A díjazás sem maradhatott el

A kiállításon adták át az idei CONSTRUMA Díjakat, amellyel a kiállítás szervezői a tavaszi pályázaton részt vett legjobb innovatív termékeket ismerék el. A 2020-as díjazott cégek és termékek:

  • BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. (BACHL Extrapor HL)
  • Horizont Global Kft. (Fészekház)
  • Internorm Ablak Kft. (Internorm KF520 műanyag – műanyag/alumínium ablak)
  • Nilan Légtechnika Kft. (Nilan Combi S 302 Polar Top)
  • Solar Hero Innovációs és Megújuló-energia Zrt. (Új generációs cella-optimalizált német fejlesztésű napelem modul)

Kép forrása: HUNGEXPO