fbpx

Szenzációs eljárással készült ez a környezetbarát csomagolás

Írta: Csomor Zsolt - 2020 november 06.

A LanzaTech, a Total és a L’Oréal létrehozta a világ első olyan műanyag kozmetikai csomagolását, amelyet az ipar által kibocsátott szén-dioxid megkötésével és újrahasznosításával készítettek.

 

 

A LanzaTech, a Total és a L’Oréal olyan eljárást hozott létre, amely képes az ipar által kibocsátott szén-dioxidot megkötni, átalakítani, és ebből a kozmetikai termékek számára új, fenntartható csomagolást gyártani.

A sikeres átalakítási folyamat három lépésben történik:

  • A LanzaTech egyedi biológiai eljárással megköti az ipari szén-dioxidot, és átalakítja etanollá.
  • A Total az IFP Axens-szel közösen kifejlesztett dehidratációs eljárás segítségével az etanolt etilénné alakítja, majd polietilénné polimerizálja, amelynek műszaki jellemzői megegyeznek a fosszilis társaiéval.
  • A L’Oréal ezt a polietilént – ami a hagyományos polietilénhez hasonló minőségű és tulajdonságú – használja fel a csomagolások előállításához.

Az eljárás technológiai és ipari siker is egyben, amely bizonyítja, hogy a kibocsátott ipari szén-dioxid felhasználható műanyag csomagolások előállítására. A technológiának köszönhetően teljesen megváltozhat a kozmetikai műanyag csomagolások környezeti lábnyoma.

A LanzaTech, a Total és a L’Oréal hosszú távon szeretne együttműködni a fenntartható műanyagok gyártásán és örömmel fogadják azon további cégek csatlakozását kezdeményezésükhöz, akik vállalnák az új fenntartható műanyagok használatát.

Kép forrása: L’Oréal, Lanzatech & Total