fbpx

Egyedi fuvarozási kampány – ismerje meg a kamionsofőrök munkáját!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 november 18.

A COVID-19 okozta járványhelyzet új, naprakész kommunikációs stratégiát követel a fuvarozási piacon is. A Volvo Hungária Kft. formabontó kampányötlettel növeli ismertségét a magyar piacon.

Volvo kapány

 

A 2020-as év nem várt kihívásokat tartogatott

A 2020-as év a szokásos kihívásokon felül további megoldandó feladatokat állított a vállalat elé – mondta Fáczán Gergely a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója. Az év erős kezdéssel indult, majd a gazdasági leállás a közúti járművek harmadát parkolópályára kényszerítette. A nyár közepére a nehézgépjárművek nagy része ismét forgalomba állt, azonban mostanra 10%-kal kevesebb kamion közlekedik Európa útjain, mint egy évvel ezelőtt.

Ez javított a sofőrhiány problémáján, azonban az vállalatok nagy része azért küzd, hogy jó munkát és versenyképes fizetést biztosíthasson munkavállalói számára. A sofőrhiány tehát újra probléma lehet, amikor a kamionos szállítás visszaáll a régi menetrendjébe.

 

A kampány célja a sofőrélet vonzóbbá tétele

A Volvo Trucks mindig fontosnak tartotta, hogy gépjárműveik mellett a sofőrök életét is megjelenítse kommunikációjában. Az új kampányötlet célja, hogy a sofőrszakmát vonzóbbá tegye a fiatal generációk számára is. A tapasztalatok alapján a kamionvezetők többsége nem munkaeszközként, hanem lakóhelyként, a mindennapok színtereként tekint a nehézgépjárművekre.  A sofőrök élete – különösen a járvány időszakban – megpróbáltatásokkal teli, ennek őszinte kommunikációját kiemelt fontosságúnak tartja a vállalat.

 

Sofőrök az Instagramon

A Volvo Hungária Kft. olyan platformot választott a szakma megismertetésére, amelyen nemtől függetlenül, a fiatalabb célközönséget is eléri. A sofőrélet bemutatásához, őszinte, hiteles és izgalmas tartalmakon keresztül az Instagramra vezet az út.

A kampány megvalósításához a Volvo Hungária Kft. olyan magabiztos sofőröket keres, akik nem riadnak meg a szerepléstől, és elhivatottak a Volvo Trucks márka iránt. Mivel ez a szakma nem korhoz vagy nemhez kötött, ezért a vállalat egyaránt keres női és férfi sofőröket is.

A felhívásra 2020. november 29., éjfélig lehet jelentkezni, a kiválasztott sofőröket pedig 2020. december 7-én mutatják be a közösségi oldalakon. A jelentkezés és a kiválasztás részletei a Volvo Trucks Hungary Facebook oldalán is megtalálhatók!

 

Kép forrása: Volvo Trucks