fbpx

Zöldül a logisztika Svájcban

Írta: Csomor Zsolt - 2021 január 26.

A svájci, logisztikai szolgáltatással foglalkozó Rhyner Logistik vásárolt egy Renault Trucks D Wide Z.E. elektromos teherautót. A vállalat napelemeket is felszerelt az elektromos teherautó tetejére.

 

elektromos tehergépkocsi

A felépítményre szerelt napelemek tovább zöldítik az árufuvarozást (Forrás: Renault Trucks)

 

A hűtőrendszert is zöld energia táplálja

A teljesen elektromos Renault Trucks D Wide Z.E. 26 tonnás teherautó nemrég csatlakozott a svájci Rhyner Logistik fuvarozó vállalat 100 fős teherautóparkjához – olvasható a Renault Trucks közleményében. Az új jármű Zürich és külvárosainak Denner szupermarketjeit látja el áruval, tiszteletben tartva a helyi lakosok környezetét és életminőségét.

A fenntartható teherszállítás és a környezettudatosság jegyében, a Rhyner Logistik úgy döntött, hogy napelemeket szerel a jármű felépítményének tetejére, hogy zöld energiát szolgáltasson a hűtőegységhez. Ez a rendszer különösen alkalmas a hűtött áru szállítására, hiszen akkor van szükség a nagy energiát igénylő hűtésre, amikor erős a napsugárzás, ezáltal magas a külső hőmérséklet.

A jármű olyan városi környezetben közlekedik, ahol a gyakori fékezések az energiavisszanyerés 20-30%-os megtakarítását is eredményezi, ami további megtehető kilométereket jelent.