fbpx

Ez a nyergesvontató nagyban hozzájárulhat a környezetvédelemhez

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 16.

A Reuters által elfogott email szerint Elon Musk elrendelte cége kereskedelmi célú, kizárólag árammal hajtott nyergesvontatójának tömeggyártását. A hír azt követően látott napvilágot, hogy a Tesla gépjárműüzemeiben a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után ismét megkezdődött a termelés.

0-ról 100 km/h-ra rakottan 25 másodpercen belül gyorsul

Nagy lépés lehet a környezetvédelem tekintetében is a tisztán elektromos hajtású Tesla Semi nyergesvontató megjelenése a közutakon. Az elektromos meghajtású motor a világ legkörnyezetszennyezőbb iparágát sokkal tisztábbá teszi, olvasható a Futurism cikkéban, valamint a GyártásTrend fordításában.

Az akkumulátor és az erőátviteli rendszer előállítására a Giga Nevadában kerül sor, írta levelében Musk a nevadai Gigafactory 1 nevű létesítményre utalva.

A teherautó állítólag 0-ról 100 km/h-ra teljes rakománnyal 25 sec belül képes felgyorsulni. A hagyományos dízelkamionok állóhelyzetből nagyjából egy perc alatt tudják elérni ezt a sebességet.

A Tesla Semi emellett 36 287 kilogramm terhet 805 kilométerre képes elfuvarozni. A futurisztikus vezetőfülkében a sofőr ülése középen helyezkedik el, és így a vezető több érintő képernyőhöz férhet hozzá.

 

Hihetetlen képességek

A kamion rakomány nélkül 0-ról 100 km/h-ra 5 másodperc alatt gyorsul, hatótávja autópályán maximális tömeggel 805 km. 30 perces (MEGA CHARGES) feltöltéssel pedig 605 km-t képes megtenni. A gyártó a Tesla Semi tisztán elektromos meghajtású nyergesvontatóra állítólag 1,6 millió km garanciát vállal.

Kép forrása: Tesla