fbpx

Sikerrel zárult a virtual.drupa szakkiállítás

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 02.

Az online térben rendezett virtual.drupa szakkiállítás és konferencia sikerrel zárult. Ezt bizonyítják a pozitív kiállítói és látogatói visszajelzések, valamint a statisztikai adatok is.

 

Várakozáson felüli látogatottság

A virtual.drupa szakkiállításon 35 ország 212 kiállítója mutatta be termékportfólióját és újdonságait az online bemutatótermekben. Emellett több mint 125 élő webes foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők.

 

virtual.drupa szakkiállítás
Kép forrása: drupa

 

Az átfogó konferencia program mellett 130 előadás közül is válogathattak a résztvevők, amik a legfontosabb kérdésekre, valamint a globális megatrendekre és azok iparra gyakorolt ​​hatására összpontosítottak. A rendezvény ideje alatt összesen mintegy 600.000 volt az oldalmegtekintés 45.000 látogatóval, 155 országból.

„A virtual.drupa azért jött létre, hogy fenntartsa a kapcsolatot az iparban a világjárvány idején is. A számok bizonyítják, hogy ezt el is értük” – foglalta össze Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf igazgatója.

„Örülünk a részvevőktől kapott pozitív visszajelzéseknek. A globális szereplők nagy száma – kiállítók és látogatók tekintetében is – olyan ipari párbeszédet eredményezett, ami a jelenlegi időszakban különösen fontos – nyilatkozta Sabine Geldermann, a drupa igazgatója.

A konferencia és a kiállítási tér négynapos előadásainak programja átfogó betekintést nyújtott az iparág jelenlegi problémáiba és kihívásaiba. Az esemény négy kulcsfontosságú témára összpontosított: a mesterséges intelligencia, az összekapcsolt fogyasztó, a platformgazdaság és a körkörös gazdaság.

 

virtual.drupa szakkiállítás konferencia
Kép forrása: drupa

 

A látogatók továbbra is élvezhetik a virtual.drupa előnyeit. A csevegési funkció október végéig nyitva marad, a videotárban pedig 2021. év május első hetétől az évvégéig igény szerint elérhetők lesznek a videók és az előadások, és elérhetők lesznek a kiállítók virtuális bemutatótermei is.

Jövőbeli ipari események

A következő drupa előtt (2024. május 28-június 7.) a Messe Düsseldorf és ázsiai kiállításai számos találkozási lehetőséget kínálnak, amelyek lehetővé teszik az ipar számára a kapcsolattartást. Ide tartozik például a Print & Digital Convention, amelyet 2021. október 20–21-re terveznek a düsseldorfi kiállítási központban. Ezen felül a globális Print Technologies portfólió következő eseményei továbbra is napirenden vannak: Indoprint (Jakarta, augusztus 11-14.), A PackPrint International és a Corrutec Asia (Bangkok, szeptember 22-25.) és a PackPrintPlas Philippines (október 7. és 9. között).

A drupa honlapja azonban továbbra is betekintést nyújt az ipar aktuális kérdéseibe és megoldásaiba, valamint 2021 őszére várható egy újabb virtuális konferencia nap megrendezése.