fbpx

Rekordévet zárt tavaly a Vajda-Papír

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 10.

10 százalékkal nőtt a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír cégcsoport árbevétele, és elérte az 52 milliárd forintot, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) hat milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban még 2,5 milliárd forint volt. A vállalat az idén a belföldi és az exportpiacokon is enyhe növekedéssel számol.

 

Az idei évre is jók a kilátások

2020-ban rekord évet zárt a Vajda-Papír Kft., de az idei kilátások is jók, köszönhetően az átadott vagy már megindított fejlesztéseknek – nyilatkozta az MTI-nek Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető a következő időszakról elmondta, hogy előkészítik a cég tőzsdére lépését, és folytatják a külpiaci disztribúció erősítését is.

 

vajda-papír toalettpapír gyártás  
Kép forrása: Magyar Nemzet

 

A vállalat az idei évben üzembe helyezett Dunaföldváron egy maszkgyártó gépet, illetve a cégcsoport higiéniai papírtermék-gyártás kapacitását is növelte a világjárvány hatása miatt. A bővítés folytatódik a jövő év elején megnyíló új dunaföldvári gyáregységgel. Az új üzemcsarnok felépítése mellett beüzemelnek egy alappapírgyártó gépsort is, így a kapacitás növelésén túl teljessé válik a saját előállítású alapanyag biztosítása a higiéniai termékekhez, ami az ügyvezető szerint stratégiai előny a vállalat számára.

A gyárbővítéssel üzembe helyezett gépsor termelését belföldön és külföldön egyaránt értékesítik majd. A vállalat ebből származó többletbevétele várhatóan eléri az évi 15 milliárd forintot. A fejlesztések finanszírozását a vállalat önerőből és kötvénykibocsátásokból fedezi.

Vajda Attila a közleményben beszámolt arról is, hogy a járvány miatt alaposan megugrott a kereslet a cég termékei iránt.