fbpx

254 milliós beruházás a csomagolástechnikai profilú cégnél

Írta: Barna Ferenc - 2022 július 15.

Új üzemcsarnokot épít újrahasznosítható alapanyagok kezelésére és bővíti termelőkapacitását a csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. szegedi telephelyén, a Délép Ipari Parkban – tudtuk meg a cég tájékoztatójából.

Mikró, csomagolás
A vállalkozás széles tevékenységi körébe beletartozik a vákuumcsomagolás is (fotó: közösségi média/Kollár Pakk Kft.)

Fő profil a vákuumcsomagolás

Az 1995 óta csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. fő profilja a vákuumcsomagolás. A vállalkozás csomagológépek forgalmazását, szervizelését végzi, illetve a berendezésekhez csomagolóanyagokat is gyárt. Vákuumtasakot, fedőfóliát, vákuumfóliát, celofántasakot és -zacskót, valamint bopp és simítózáras tasakot készítenek, a partnerek igényeinek megfelelő nyomtatással. Termékeiket az élelmiszeripar több szegmense is használja.

A jövő nyár végére elkészülő, 254 millió forintos beruházás 70 százalékát fedezi uniós támogatás. A szegedi telephelyen egy könnyűszerkezetes csarnok épül, amely hűtését és fűtését egy 16 kilowatt teljesítményű, hőmérséklet-szabályozóval ellátott levegő-víz hőszivattyús rendszer fogja biztosítani.

Üzembe állítanak egy ragasztó-adagológépet, ami automatikus végzi a modern technológiával gyártott, környezetbarát, lebomló kasírozó ragasztó bekeverését és adagolását. Vásárolnak egy fóliaelőkészítő-gépet, ami az egynemű – alacsony energiabefektetéssel, könnyen újrahasznosítható – alapanyag kezelését végzi majd a tasakokat készítő konfekcionáló gépek számára.

A szegedi telephely
A beruházásnak köszönhetően a termőkapacitás és a logisztikai hatékonyság is növekszik a cégnél (fotó: közösségi média/Kollár Pakk Kft.)

Targoncák, raklapemelő – bővítik a logisztikai eszközparkot

A belső logisztikai folyamatok hatékonyabbá tétele érdekében a cég egy gyalogkíséretű targoncával, egy raklapemelővel, és egy négyutas targoncával bővíti eszközparkját.

Forrás: MTI