Bezárás

Elstartolt a verseny a szelektív gyűjtés népszerűsítéséért

Írta: Szerkesztőség - 2021 május 18.

A Smartbin szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő verseny székesfehérvári bemutatóján Nagy István agrárminiszter kiemelten szólt a középiskolások által elindított projektről, szerinte ez a fenntartható jövő első és egyben nélkülözhetetlen lépése.

 

Versenyre készülve jött az ötlet

A Smartbin versenyt három gimnazista, Nádi Zsombor, Magda Tivadar és Zolta Szabolcs Merse valósította meg. Utóbbi az MTI-nek elmondta: egy fiataloknak meghirdetett környezetvédelmi startup versenyre készülve jött az ötletük.

 

szelektív hulladékgyűjtés verseny applikáció
Kép forrása: MTI

 

A verseny ugyan elmaradt a koronavírus miatt, de ők dolgoztak tovább. Később megkeresték a város polgármesterét tervükkel, aki támogatta azt, így született meg a Smartbin.

A verseny keretében Székesfehérvár fiatalok által gyakran látogatott helyeire, parkokba, játszóterekre, sportcentrumokba, iskolákba Smartbin logóval és QR-kóddal ellátott hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki. A versenyzőknek ezekbe kell elhelyezniük a hulladékokat – adta hírül az MTI. Az erről készült fotót fel kell tölteniük egy applikációban, majd hetente és havonta mennyiség alapján díjazzák a résztvevőket a kezdeményezéshez csatlakozott cégek felajánlásaiból.

 

Összeállította: Csomor Zsolt